Povestea neromanțată a tinerilor găsiți de către jandarmi în Gara Bistrița, cu doi copii mici după ei, scoate la iveală o realitate mai tristă și puțin diferită decât prima versiune care a fost făcută publică la televiziunea națională și în presa scrisă.

Ana Maria (18 ani) și concubinul său, Liviu (30 de ani) au fost găsiți în gară, aproape înghețați de frig, alături de cei doi copii ai lor, o fetiță de un an și un băiat de doi ani. Inițial, ei au spus că au fost dați afară de proprietarul unei ferme din Livezile unde bărbatul lucra și povestea lor părea desprinsă din filme, ei fiind crescuți în centre de plasament și nedespărțiți de câțiva ani.

Din păcate, realitatea este una mai puțin romantică decât povestea relatată presei. După cercetările autorităților, a reieșit că relația dintre Liviu și Ana Maria nu este una foarte fericită, fata de doar 18 ani fiind de mai mult timp victima abuzurilor acestui bărbat. De asemenea, se pare că el este un împătimit al jocurilor de noroc și a cheltuit toți banii din alocația și indemnizația de creștere a copiilor pe jocuri și țigări.

Dumitru Bolfă, proprietarul fermei la care a lucrat Liviu a povestit, pentru Observator BN, cum s-au petrecut lucrurile. Acesta a vizitat centrul de asistență maternală unde sunt cazați Ana Maria și copiii, pentru a clarifica lucrurile și povestea sa a fost confirmată și de către mama copiilor.

„Dacă lumea poate să ajute și eu trebuie să fiu oaia neagră în povestea asta, pot să suport consecințele. Dar e bine ca lumea să știe adevărul. Eu l-am cunosut pe Liviu print-un prieten care mi-a spus că el are nevoie de un loc de muncă și poate îngriji animalele. L-am luat la mine și două săptămâni totul a fost în regulă. Apoi au început problemele… nu muncea, comenta mult…“, a povestit Dumitru Bolfă.

El a spus că nu i-a dat afară pe cei patru, ci doar i-a explicat bărbatului că nu mai poate să-l plătească dacă nu muncește.

„Eu am vrut doar să-l fac să pună mâna pe lucru, niciun moment nu s-a pus problema să plece. El a spus că gata, pleacă. I-am zis, unde să mergi acuma cu nevasta și cu copiii după tine? Avea banii plătiți în avans, i-am spus că nu mai trebuie să-mi dea nimic înapoi, să stea la mine până își găsește altceva de lucru. Aveau mâncare, cazare, căldură, tot ce le trebuia“, a mai spus el.

Tot el a relatat că bărbatul avea probleme cu jocurile de noroc și era foarte violent.

„Lumea e foarte bună și mărinimoasă. Acuma îl sună pe el și îi dă bani. Dar oricâți bani i-ar da, la femeie și la copii nu ajunge nimic. Toată alocația copiilor o bagă la păcănele“, a povestit Dumitru Bolfă.

Șefa centrului în care a ajuns Ana Maria a confirmat că Liviu și concubina sa au probleme și că vor fi introduși într-un program de terapie de cuplu. Aceasta a spus că, deocamdată, nu poate să ofere alte informații, pentru că Ana Maria este internată în spital cu unul dintre copii și că lucrurile vor fi clarificate după întoarcerea ei.

La centrul de asistență maternală au ajuns zeci de oameni care și-au oferit ajutorul, pregătiți să acorde familiei o șansă la o viață normală, cu un acopriș deasupra capului, hrană și un loc de muncă.

SPUNE-TI PAREREA