Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Realitatea tv că fostul vicepremier Vasile Dîncu trebuie să fie coordonatorul proiectului de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

”Sunt mai multe tipuri de duşmani pe care îl are un asemenea proiect. Primul duşman este un duşman interior, ca să zic aşa. Duşmanul cel mai important – şi eu i-aş dori să reuşească să treacă peste asta – să nu îl cuprindă beţia puterii. Asta este un lucru care este banal, dar în momentul în care ai reuşit o asemenea victorie în asemenea condiţii, după ce ai fost singur împotriva tuturor, pentru că a fost diabolizat în mod nedrept de foarte multe ori de mass-media, te poate lua beţia puterii şi să-ţi pierzi capul. Ăsta este cel mai mare pericol”, a spus Dîncu, conform Mediafax.

”Sunt un om echilibrat şi nu am de gând să folosesc această putere iluzorie în sens rău, ci în sens bun. Nu m-am născut acuma şi nu am aterizat acum într-o funcţie”, a venit reacţia lui Liviu Dragnea prin intermediul unei intervenţii telefonice, el susţinând că nu a urmărit niciodată funcţii. După ce i-a făcut propunerea de a coordona Centenarul, liderul PSD i-a urat lui Dîncu ”să treacă peste supărări pe care le-am avut şi eu şi pe care le am şi eu”.

Răspunsul lui Dîncu a fost să declare că Dragnea este ”singurul politician care a putut să conceapă la un moment dat un proiect transpartinic”.

„Eu cred, sunt absolut convins că unul dintre coordonatorii sau poate coordonatorul principal al acestui proiect trebuie să fie Vasile Dîncu”, a spus Dragnea.

„Mie îmi este foarte greu sa îmi schimb prietenii, pentru că prietenii sunt foarte rari. Din punctul meu de vedere, Vasile Dîncu este un prieten al meu. Uneori a fost cel mai bun prieten al meu.(…) Dacă s-ar fi putut ca eu să fiu prim-ministru, ar fi fost în echipa mea guvernamentală”, a afirmat el, potrivit Realitatea Tv, întrebat dacă mai este prieten cu Dîncu.

SPUNE-TI PAREREA