Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) cuprinde lucrări desfăşurate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi sunt finanţate din veniturile sale proprii, dar şi din bani europeni sau ai autorităţilor locale.

programul_national_de_cadastru_si_carte_funciara_cadastrare_gratuita_oradea-750x380

În mai multe localități din țară au început lucrări anii trecuți, în doar 17 unități administrativ teritoriale finalizându-se cadastrarea, vorbim de 140.000 de imobile, astfel că în acest moment se lucrează la cadastrare în 142 de localităţi din toată ţara. Autorităţile au în plan pentru 2016 demararea cadastrării gratuite în alte 200 de localităţi.

Până în anul 2023, în cadrul unui program naţional, imobilele din toată ţara vor fi înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

În momentul de faţă, se lucrează în 142 de localităţi din 33 de judeţe. Mai exact, este vorba de şase localităţi din Alba, 11 din Arad, şase din Argeş, trei din Bacău, şapte din Bihor, şase din Bistriţa Năsăud, trei din Botoşani, două din Braşov, două din Brăila, patru din Buzău, trei din Caraş Severin, una din Călăraşi, şase din Cluj, şase din Dâmboviţa, cinci din Dolj, două din Galaţi, una din Giurgiu, şase din Gorj, două din Harghita, trei din Hunedoara, două din Ialomiţa, trei din Iaşi, trei din Ilfov, trei din Mehedinţi, una din Mureş, şase din Neamţ, şase din Olt, două din Prahova, nouă din Suceava, şapte din Teleorman, opt din Timiş, trei din Tulcea şi patru din Vâlcea.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud se execută lucrări de cadastrare în municipiul Bistrița, în Măgura Ilvei, Ilva Mică, Ilva Mare, Lunca Ilvei și Telciu.

lista-localitatilor-in-care-se-lucreaza-acum

Referitor la lucrările pe care autorităţile intenţionează să le mai înceapă în 2016, reprezentanţii ANCPI ne-au spus că acestea vizează 60 de localităţi din 17 judeţe. Concret, patru din Bacău, două din Bistriţa Năsăud, două din Braşov, patru din Călăraşi, patru din Constanţa, două din Covasna, două din Giurgiu, trei din Harghita, două din Ialomiţa, cinci din Maramureş, opt din Mureş, cinci din Prahova, trei din Satu Mare, două din Sălaj, două din Sibiu, patru din Vaslui şi şase din Vrancea. În plus, în plan mai sunt şi alte 140 de localităţi ce n-au fost stabilite încă.

Astfel în lotul al 10-lea de lucrări sunt prinse două localități din Bistrița-Năsăud, fiind vorba despre Lechința și Romuli.

lista-localitatilor-pentru-care-se-estimeaza-inceperea-lucrarilor-in-2016

SPUNE-TI PAREREA