Un caz tulburător a intrat ieri în atenția jandarmilor, aflați într-o acţiune specifică în zona Gării din municipiul Bistriţa,

Ei au observat doi adulţi cu doi copii sub 3 ani care stăteau pe o bancă. Ceea ce le-a atras atenţia oamenilor legii a fost faptul că aceştia nu au urcat în niciunul din trenurile care au oprit în gară la acea oră.
Apropiindu-se de aceştia, jandarmii i-au legitimat pe cei doi şi i-au întrebat ce fac în gară. Cei doi au declarat că au muncit la o fermă din zona localităţii Livezile, dar că s-a renunţat la serviciile lor, fiind daţi afară.
Având în vedere faptul că ne aflăm într-o perioadă cu temperaturi scăzute şi urmează câteva nopţi geroase, anunţate de meteorologi, jandarmii i-au sfătuit pe cei doi părinţi să îi urmeze, în scopul cazării temporare într-un loc sigur.
Astfel, jandarmii au reuşit să găsească acestei familii un adăpost călduros pentru următoarele nopţi. Femeia şi cei doi copii de 1 an şi 2 ani şi 6 luni, (o fetiţă şi un băiat) au fost primiţi în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul Centrului pentru Protecţia Copilului din Bistriţa, iar bărbatul a fost cazat la un Centru de Reabilitare de pe raza municipiului. Jandarmii le-au cumpărat câteva alimente şi dulciuri, după care le-au oferit celor mici.
Cei doi tineri, de 30, respectiv 18 ani, au crescut în case de copii, bărbatul în Sibiu iar ea la Cluj. După ce s-au cunoscut, au rămas împreună, chiar dacă nu sunt căsătoriţi şi au foarte mare grijă de cei doi copii, de care nu vor să se despartă pentru a nu creşte într-un orfelinat.
Având în vedere faptul că se anunţă câteva nopţi geroase, jandarmii vor acorda sprijin persoanelor fără adăpost care sunt depistate în spaţiul public în această perioadă cu scopul asigurării protecţiei acestora.

SPUNE-TI PAREREA