Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) aduce în atenția opiniei publice din România, tineri români cu rezultate academice și extracurriculare de excepție – ce rareori se bucură de interesul și atentia pe care le merită.

Aceștia vor fi premiați pe 5 ianuarie 2017, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate.

Evenimentul va debuta la ora 18:00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti. Invitații sunt așteptați începând cu ora 17:00.

oana-raicu-liga-studentilor

Printre finaliști se numără și o bistrițeancă, Oana Raicu, studentă la medicină, la Universitatea din Chicago, SUA.

„Numele meu este Raicu Andreea Oana și sunt studentă la medicină la University of Chicago. Orașul meu natal este Bistrița, însă la vârsta de 14 ani am început studiile la liceul militar Mihai Viteazul în Alba Iulia. Visul meu de a deveni doctor a fost motivul principal pentru care am aspirat spre orizonturi cât mai ridicate, orizonturi care m-au adus aici, în Statele Unite ale Americii imediat după absolvirea liceului. Aici am studiat mai întâi biologia și spaniola la Univesitatea din Illinois în Chicago. După absolvirea facultății am continuat studiile post universitare cu specializare în medicină la University of Chicago. La această universitate curiozitatea mea academică a fost în mod continuu inspirată de nenumăratele succese atinse de oamenii de știință excepționali. Așadar, specializarea mea este chirurgie cu idealul de a continua cariera mea și în domeniul academic cu orientare atât pe domeniul clinic cât și cel de cercetare științifică“, este prezentarea Oanei Raicu.

LSRS vă prezintă, pe scurt, lista finaliştilor şi vă invită să-i cunoaşteţi şi să le recunoaşteţi meritele extraordinare.

Veniţi de pe 4 continente, 15 ţări, 38 de universităţi şi cu un imens bagaj de cunoştinţe şi realizări, finaliştii Galei LSRS 2017 sunt exemple ale potenţialului impresionant al tinerilor români din Diaspora – oameni ce pot schimba lumea. Lista completă a finaliştilor este disponibilă aici: http://bit.ly/GalaLSRSfinalisti2017

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA