Sute de bistrițeni l-au condus astăzi, de Anul Nou, pe fostul conducător al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, pe ultimul său drum. După o lungă suferință, cauzată de mai multe boli, Jean Pădureanu a închis ochii la vârsta de 80 de ani, în data de 29 decembrie 2016.

Slujba de înmormântare a avut loc la Capela Cimitirului Evanghelic din Bistrița, unde mai multe oficialități, dar și oameni simpli s-au adunat pentru a fi alături de familia îndoliată.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Jean Pădureanu a fost dus, în aplauzele oamenilor, la Stadionul Municipal, care îi poartă numele. Aici a fost întâmpinat de mai mulți bistrițeni, în tribune.

Ultimele cuvinte despre Jean Pădureanu le-a rostit directorul Spitalului Județean, Mircea Gelu Buta, care a subliniat că prietenii și dușmanii i-au pus mai multe porecle lui Jean Pădureanu, dar cel mai bine i s-a potrivit cea de „Lord“. Mircea Gelu Buta a mai adăugat că a fost alături de Jean Pădureanu în ultimele lui clipe, pe patul de spital și că a părăsit această lume cu o expresie senină.

La ceremonia de înmormântare au luat parte, printre alții, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Crețu, viceprimarul Cristian Niculae, fostul deputat Ioan Oltean.

 

Pădureanu, cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc, a fost condamnat în 2014 în „Dosarul Transferurilor” acesta reprezentând momentul în care problemele sale de sănătate s-au înmulţit şi s-au agravat. Pădureanu suferea de mai mulţi ani de diabet, având şi probleme cardiace şi fiind diagnosticat cu boala Alzheimer după ce a fost încarcerat. Jean Pădureanu a fost condamnat în 4 martie 2014 la trei ani şi patru luni închisoare cu executare pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul transferurilor de jucători. Din cauza problemelor de sănătate, Pădureanu a fost încarcerat la pe Spitalul Penitenciar Jilava şi a fost eliberat condiţionat pe 18 iunie 2015.

Jean Pădureanu s-a născut pe 22 martie 1936 la Băileşti, în judeţul Dolj. A fost jucător la echipa locală, apoi a trecut la Universitatea Craiova şi mai apoi la CCA-Steaua şi Gloria Bistriţa.

În 1964, pe vremea când încă era jucător activ şi nu se retrăsese definitiv din activitate, Pădureanu a devenit vicepreşedinte al clubului din Bistriţa. Ulterior a preluat funcţia de preşedinte. Cu el la conducere, Gloria Bistriţa a reuşit să promoveze în Divizia A în 1990, iar cea mai bună clasare s-a înregistrat în 2003 atunci când echipa a încheiat sezonul pe ultima treaptă a podiumului; Gloria a triumfat în Cupa României în 1994. În 1995, Pădureanu a fost numit preşedinte la Rapid, dar a revenit la Gloria doi ani mai târziu.

În 2012, Jean Pădureanu a fost numit preşedintele Consiliului Director al Gloriei, iar la începutul anului 2013 a rămas doar cu funcţia de preşedinte de onoare. Tot la începutul anului 2013, pe 22 ianuarie mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa a luat decizia ca stadionul echipei să poarte numele lui Pădureanu. Sub comanda sa, Gloria Bistriţa a fost echipa care a strâns 21 de sezoane consecutive în prima ligă. Doar Steaua şi Dinamo se mai pot mândri cu o asemenea performanţă în acea perioadă. (sursa:Mediafax)

SPUNE-TI PAREREA