Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat vineri, pentru AGERPRES, după decesul lui Jean Pădureanu, că „pușcăria l-a omorât” pe fostul conducător al clubului Gloria Bistrița, luându-i „cinci-șase ani din viață”.

„Este foarte trist, am pierdut un om care nu a supărat pe nimeni în viața lui. Jean Pădureanu a murit sărac, toată averea și-a băgat-o în fotbal și a făcut pușcărie complet nevinovat (n.r. — în urma dosarului transferurilor). Vedem atâția care sunt eliberați pentru motive medicale, dar Jean Pădureanu a făcut pușcărie deși era foarte, foarte bolnav. Pușcăria l-a omorât, i-a luat cel puțin 5-6 ani din viață. El a suferit enorm, pentru că a pierdut toți banii și a fost băgat și la pușcărie nevinovat”, a spus Dragomir pentru AGERPRES.

Întrebat care este adevărul din spatele zvonurilor conform cărora Jean Pădureanu a înființat „Cooperativa”, un sistem complex de trucare a meciurilor din Liga I, Dragomir a răspuns: „Eu îl cunosc de mult timp pe Jean Pădureanu, fiecare spune ce vrea, dar de-a lungul timpului au fost multe, multe exagerări în ceea ce îl privește”.

Fostul președinte al LPF a adăugat că fotbalul românesc a pierdut un „gentleman”. „Prin dispariția lui, fotbalul românesc a pierdut un gentleman, un om care nu a jignit și nu a supărat pe nimeni niciodată. Rămânem toți cu o amintire plăcută. Pădureanu este singurul om pe care l-am cunoscut în viața mea care nu avea un dram de lăcomie. Dumnezeu să-l ierte”, a adăugat Dumitru Dragomir.

SPUNE-TI PAREREA