În ultima noapte din an, majoritatea oamenilor sunt atenți la ținută, la ceea ce mănâncă, la persoanele alături de care intră într-un an nou, la starea de spirit etc. E momentul în care se adaugă încă o o filă la trecut, fila cu numărul 2016 și încep să se facă însemnări pe o pagină nouă, imaculată.

Superstițioși sau nu, cei care vor să se asigure că își încep Anul Nou cu dreptul, respectă o serie de obiceiuri.

Se spune că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi, sau măcar ceva nou, pentru ca în următoarele 365 de zile să primeşti cât mai multe cadouri.

De asemenea e obligatoriu să porți ceva roșu, culoarea veseliei, a pasiunii şi a dragostei, dar și cea care te ferește de deochi, de “privirea toxică”.

În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu e bine să plângi, pentru nici un motiv, deoarece tradiţia spune că dacă plângi în prima zi a anului vei avea parte de un an cu evenimente triste.

Se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi, deoarece atrag ghinion.

Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi așa tot timpul.

Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.

În preajma Revelionului nu se împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ, dar nici nu se plătesc datorii sau taxe.

În prima zi din an nu se duce gunoiul şi nu se oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe.

La cumpăna dintre ani se lasă deschise uşile şi ferestrele, pentru ca anul vechi să plece imediat şi să facă loc celui nou.

De asemenea, se spune că la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline și fiecare să aibă bani asupra sa, pentru un an îmbelşugat.

Cei care lucrează în prima zi a anului au mai multe şanse de a avansa în carieră, dar nu e ziua potrivită pentru a începe un proiect sau un job nou, aduce ghinion.

Încercaţi să vă plătiţi datoriile până în ultima zi din an, dacă nu doriţi să fiţi datori tot anul ce vine.

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine.

La încept de an nu este bine să ieşi din casă, decât după ce deja ai primit un musafir.

O altă superstiţie spune că în prima zi a anului în casă trebuie să intre pentru prima dată, o persoană de sex masculin, să poarte noroc gospodăriei, dar nu trebuie să fie blond sau roşcat, să aibă platfus sau strabism şi nici sprâncenele împreunate, pentru că aduce ghinion.

Pentru sănătate și împlinirea dorințelor ia-ți persoana iubită la dans în aer liber, chiar la miezul nopţii.

În unele zone paharele de șampanie se sparg după trecerea în noul an, ca cioburile să aducă noroc în Anul Nou.

SPUNE-TI PAREREA