Cristiano Guarato este un italian stabilit în România de 15 ani. El a cumpărat Crama Lechința, contruită în 1962, în fostele beciuri ale sașilor, dar și mai mult teren pe care a cultivat viță de vie. Astfel, a luat naștere brand-ul Lechburg, un vin a cărui primă producție datează din 2015 și începe deja să își atragă aprecierea specialiștilor în țară și peste hotare.

Cristiano s-a stabilit în România acum 15 ani, dar a activat aproximativ 10 ani într-un cu totul alt domeniu. Pentru preocupările viticole și vinicole avea o pasiune personală pe care, în cele din urmă, a transformat-o în afacere.

„Sunt în România de multă vreme. De 15 ani. M-am ocupat în primii 10 ani de complet altă activitate, am lucrat în domeniul indutrial, în Beclean. Dar, cunoscând zona viticolă care era așa renumită, Lechința, m-am interesat și am început să dezvolt această pasiune personală, căutând, în același timp, oportunitatea unei noi afaceri. Am reușit să cumpărăm niște terenuri în zonă, care erau bogate pentru viticultură: terenuri de tradiție săsească, pe care au fost făcute primele plantații de viță de vie încă din 1500. Am crezut în potențialul viticol și vinicol al Lechinței“, a povestit el.

Cristiano și fratele său au cumpărat teren în zona Sâniacob. Conform unui material publicat de radiocluj.ro, Cristiano Guarato a cumpărat și Crama din Lechinţa cu preţul de 115 000 de euro.

butoaie_vin-lechintaÎn această cramă sunt depozitate circa 400 de butoaie din lemn de stejar, cu capacitate cuprinsă între 1500 și 4500 de litri.Crama din Lechinţa a fost construită în anul 1962 pe locul unor foste beciuri ale saşilor din zonă, pentru a pune în valoare renumitele vinuri produse de pe cele peste 500 de hectare cultivate cu viţă de vie. De puțină vreme, crama cumpărată de Cristiano a început să dea primele producții de vinuri.

„De puțină vreme am început cu primele recolte și cu primele producții de vinuri. Ar fi sezonul de recoltă 2015-2016… 2016 este încă în maturare. Am început să îmbuteliem primele vinuri din 2015, cu brand-ul Lechburg și începem, încet, încet să-l propunem pe piața româneasăc și în străinătate. Avantajele principale ale zonei Lechința sunt calitative. E o zonă care produce vinurile albe, aromate,deosebite, de calitate deosebită. Sunt de nivel internațional maxim. Au fost degustata primele prodfucții și în Italia și în Germania și rezultatele au fost suprinzătoare“, a mai spus Cristiano.

struguri-lechinta

Vinul Lechburg a fost degustat ieri, în cadrul unui eveniment deosebit la Biblioteca Județeană „George Coșbuc“ din Bistrița, care a avut în prim plan cărțile, pâinea și vinul.

 

3 COMENTARII

  1. Ati vazut . No asta-i diferenta intre Statul Roman prost si bleg, intre administratia locala bezmetica si un cetatean strain, adevarat capitalist care nu be banii la pacanele nici nu umbla sa puste POCHEMONI si nici nu are vise erotice cu fetite de fite pe DN 1.Acest DOMN ne arata noua cata valoare are aproape orice in aceasta tara .Cand invatam sa fim ca el o sa intram in normalitate.

SPUNE-TI PAREREA