Social-democraţii sunt de părere că preşedintele Klaus Iohannis l-ar nominaliza prim-ministru pe Vasile Dîncu, actual vicepremier şi ministru al Dezvoltării regionale, au declarat surse de la vârful PSD pentru EVZ, conform publicației citate.

Avantajele lui Vasile Dîncu sunt că acesta este prieten cu preşedintele Liviu Dragnea şi are o imagine bună în cancelariile externe. O altă bilă albă în contul acestuia este apropierea sa de problemele Israelului, că fost membru într-o delegaţie europeană.

Marea bilă neagră a lui Vasile Dîncu este că filialele importante ale PSD din Muntenia şi Moldova nu sunt de acord cu nominalizarea acestuia. Un alt element sensibil pentru Vasile Dîncu este faptul că este profesor la facultatea SRI-ului, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din București.

Singura filială judeţeană PSD care îl susţine făţiş pe Vasile Dîncu este Bistriţa Năsăud. Liderul acesteia, Radu Moldovan, a spus recent că Vasile Dîncu “este capabil” să ocupe funcţia de premier şi nominalizarea sa ca premier PSD “ar fi un mare câştig şi pentru România”.

1 COMENTARIU

  1. D-apoi chiar asa. Fara cuvinte de respingere a doamnei Sevil, ca si ea este roman ca si oricare altcineva gen domnul Johannis, dar chiar asa… atata vreme cat in coalitia de guvernare , exista suficiente persoane care intrunesc aceste conditii… de ce nu poate fi prim ministru un roman get… beget , in spetza domnul Vasile Dancu ?!

SPUNE-TI PAREREA