Meteorologii anunţă, după această încălzire a vremii, un val de frig, astfel că de Revelion va fi ger.

Timp de două zile temperaturile se vor situa peste mediile multianuale, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade, izolat în centrul ţării şi 10 grade în sud, iar cele minime între -7 şi 3 grade, informează ANM.

Astăzi în țară cerul va fi mai mult noros în vest, centru şi nord, iar în rest înnorările vor fi temporare. La munte va ninge, local în cursul zilei, dar pe arii extinse şi izolat însemnat cantitativ spre seară şi noaptea, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde va depăşi la rafală 70 – 80 km/h spulberând şi viscolind zăpada.

Precipitaţii în general slabe, mixte ziua şi predominant sub formă de ninsoare noaptea se vor semnala în Maramureş, Transilvania şi Crişana şi local în Banat şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar în regiunile sud-estice, cu precădere în prima parte a zilei, vor fi mai ales ploi. Izolat vor mai fi condiţii de polei. Vântul se va intensifica şi în zonele mai joase de relief, temporar cu peste 50 – 55 km/h în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului. În prima parte a zilei, pe arii restrânse, îndeosebi în sud, va mai fi ceaţă.

Mâine vremea se va răci puțin, cerul va fi mai mult noros şi va ninge, pe arii extinse în zonele de munte şi local în nordul, centrul şi estul teritoriului.

În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare, se vor semnala pe arii mai restrânse.

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde va fi viscol, dar local şi în zonele mai joase de relief, astfel încât ninsoarea va fi spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și -2 grade în depresiuni şi 5 sau6 grade în sud şi sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 şi -2 grade.

Din 28, miercuri, vremea se răceşte. Pentru 29, 30 și  31 decembrie se anunță dimineţi cu temperaturi exclusiv negative în întreaga ţară, ba chiar aproape de limita gerului, cel puţin în Transilvania, în Dealurile Sudice, de asemenea în Dealurile de Vest.

Conform prognozelor meteo vom avea parte de un Revelion cu temperaturi în preajma valorii de  -10 grade, însă se opresc recipitațiile.

În primele zile ale lunii ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar pe 3 – 4 ianuarie se vor atinge, în medie, 0 grade ziua şi -8…-7 grade noaptea, pentru ca apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, un nou proces de răcire să determine scăderea temperaturii cu aproximativ 3 – 4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 2 – 8 ianuarie, iar în rest doar izolat vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, trecătoare.

SPUNE-TI PAREREA