Fostul presedinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a declarat, conform hotnews.ro, că șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește.
„Să vină cu altă propunere (PSD – n.r.). Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe președinte să desemneze o persoana pe care nu o dorește”, a precizat, pentru Agerpres.
Augustin Zegrean a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis în contextul respingerii propunerii PSD pentru funcția de premier, spunând că șeful statului doar „își face treaba”.

„Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă”, a mai precizat fostul președinte al CCR.

El a amintit ca Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ia în calcul o suspendare a președintelui.

„Am analizat în ultimele ore şi am încercat să găsim eventualele resorturi cinstite care ar fi putut stea în spatele acestei decizii. Nu am reuşit să găsim un motiv constituţional sau care să ţină de riscuri. Părerea noastră este că acest om vrea să declanşeze o criză politică în România. Joi, după consultări, a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh, invitând-o să discute. I-a dat câteva teme, spunându-i că vrea să o numească. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi oamenii şi instituțiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice şi oculte pe spinarea lor. Se pare că m-am înşelat. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie. Nu vrea să dea Guvernul acestei majorităţi. Sunt sigur că dumnealui şi ceilalţi acoliţi sunt speriaţi de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică”, a comentat Liviu Dragnea în urmă cu puțin timp.

SPUNE-TI PAREREA