Camionul de Crăciun a pornit astăzi din Germania, urmând ca mâine să ajungă în mai multe județe din Transilvania printre care și Bistrița-Năsăud. Este al 16-le-a an în care Asociația Tășuleasa Social derulează această acțiune. Camionul va merge, anul acesta, în comunități care nu sunt foarte înstărite și nu au suprafețe împădurite.

„O actiune de la care am invatat cel mai mult, care aduna cel mai repede cei mai multi voluntari si care este cea mai veche actiune pe care Tasuleasa Social o organizeaza consecvent, Camionul de Craciun/Weihnachtstruckers.
14 camioane pline de daruri pleaca peste o ora din Landshut, Germania. Acestea aduc peste 18.000 de cadouri pregatite de copii si familii din Germania pentru tot atatia copii din judetele Bistrita-Nasaud, Mures, Salaj, Maramures si Cluj.
Rolul nostru, al voluntarilor Tasuleasa Social si al celorlalte institutii prin cadre didactice, pompieri, jandarmi, politisti, Institutia Prefectului din fiecare judet implicat, este de a ajunge in ziua de 28 si 29 Decembrie la toti copiii care asteapta Camioanele cu daruri.
Camioanele vor merge in 61 de comune, in peste 170 de localitati din cele 5 judete si misiunea va fi indeplinita atunci cand in 1 Aprilie, 2017, cu acei copii la care am fost, si care isi doresc, sa plantam unu sau doi arbori pentru fiecare cadou primit, cu ocazia „Ziua buna – Ziua Voluntarilor Mici” 2017.
Localitatile alese, nu sunt cele mai instarite, au suprafete impadurite foarte mici si putine activitati prin care sa fie promovat voluntariatul. Ne-am bucura ca aceste cadouri sa ajunga in casele copiilor pe care i-am ales, si acestea sa aduca o bucurie, incurajand, de fiecare data, ca acolo unde nu este necesar darul, acesta sa fie dat mai departe cuiva care are nevoie de el.
Craciun bucuros tuturor!”, a anunțat, pe facebook, Tășuleasa Social.
Pe pagina de facebook Johanniter-Weihnachtstrucker găsim și câteva imagini cu voluntari și camioanele care se îndreaptă săre România:

camionul-de-craciun camionul-de-craciun2

Foto: Tobias Grosser

1 COMENTARIU

  1. Ceva ce Dumnezeu nea învățat bucuria de a darui e mai mare decît de a primi, ferice de cei ce ascultă de Dumnezeu și împlinesc biblia ei vor fi mantuiti bravo !

SPUNE-TI PAREREA