Foto: Alin Salvan

Bistrițenii au avut parte de o dimineață magică de Crăciun, după mult timp de când această Sărbătoare a trecut fără un fulg de zăpadă. Astzăi, însă, a nins și zăpada s-a așternut într-un strat subțire.

Meteorologii anunță că în cursul zilei de azi vor mai cădea precipitații în vestul, nordul şi centrul ţării, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania, Maramureş şi la munte şi mixte în Crişana, Banat şi jumătatea de nord a Moldovei.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi precipitaţii slabe, îndeosebi sub formă de ploaie, vor fi doar pe arii restrânse. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Din punct de vedere termic, vremea se va încălzi astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 7 grade, iar cele minime între -5 şi 1 grad. Pe spaţii mici, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă.

Iarna își va intra în drepturi de la începutul lui 2017

Potrivit meteorologilor, primele două luni ale Anului Nou vor aduce mult frig și zăpadă.
Din martie, vremea se încălzește, însă vor începe ploile, mai anunță ei.

În prima lună a anului 2017, cel mai cald va fi în Dobrogea, unde temperatura medie va ajunge la 2 grade Celsius, dar și în Banat și Moldova, unde va fi un grad Celsius. În restul țării, temperaturile vor oscila, în medie, între -3 si zero grade.

Cât despre precipitații, cele mai mari cantități se vor înregistra în Maramureș – de până la 73 l/mp, Oltenia (până la 57 l/mp), Crișana și Banat (până la 54 l/mp).
În februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologică în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor nordice și centrale, unde se vor putea situa sub media multianuală lunară, de -1 grad Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei și Moldovei (între-5 si 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea și Banat, și vor fi cuprinse între 0 și doua grade Celsius.

Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat și Crișana (până la 50 l/mp), Transilvania și Muntenia (până la 39 l/mp).

Meteorologii anticipează că în martie, temperaturile vor fi în medie în jur de 3-4 grade, iar cel mai cald va fi în Banat și Oltenia (7 grade).

Pe de altă parte, cantitățile totale de precipitații se vor putea situa peste normele climatologice, în cea mai mare parte a regiunilor.

SPUNE-TI PAREREA