Administratorul MIS Grup, Emil Iugan, a devenit astăzi, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud, pentru activitatea sa economică și pentru contribuția pe care a avut-o pentru dezvoltarea zonei de munte, unde își are activitatea. Emil Iugan, care și-a dezvoltat compania împreună cu familia și are, în prezent, în jur de 800 de angajați, a mărturisit că se simple copleșit de emoții și că a acceptat acest titlu cu condiția ca el să fie considerat al tuturor oamenilor care muncesc la MIS Grup.

„Trebuie să recunosc că deja am vârsta la care am trecut prin multe evenimente, mai bune și mai rele, și sunt și eu, la vârsta asta, în fața dumneavoastră, copleșit de puternice emoții. Când vă văd în fața mea… pe mulți vă cunosc, mă consider chiar neînsmenat și mic de tot, în fața dumneavoastră, care, cu toții, sunteți niște valori.
În ceea ce mă privește, nu consider că am făcut decât ceea ce eram dator să fac, de-a lungul vieții pe care mi-a rânduit-o Dumnezeu până acuma. Și dacă am făcut ceva, n-am făcut singur. Am avut alături familia mea, de la început, căreia îi mulțumesc… am sacrificat-o, de multe ori. De-a lungul activității private, am început cu două, trei persoane , astăzi am ajuns la peste 800. Permiteți-mi să declar că am acceptat acest titlu pe care și acuma îl consider ca pe o pălărie prea mare pentru mine, cu o condiție: mă consider reprezentantul tuturor colegilor și oamenilor cu care eu lucrez. Și dacă mă mândresc cu ceva, mă mândresc cu ei, pentru că pe toți îi consider oameni de mare onoare. Și asta îmi dă legitimitate și dreptul să mă mândresc cu ei. Îi iubesc,țin la ei, țin la zonă de munte, țin la comună, țin la gospodăria țărănească. Vă mulțumesc tuturor, sunt onorat în mod deosbit de această nominalizare. Am mari emoții, poate nu merit personal acest titlu, dar am să-l duc cu încredere celor cu care lucrez, tuturor colegilor de muncă, 800 de salariați, îi consider absolut pe toți oameni de oanoare ai județului Bistrița-Năsăud și ai României. La mulți ani cu toții, Dumnezeu să vă binecuvânteze“, a rostit Emil Iugan.

„Domnul Emil Iugan este unul dintre pionierii economiei de piață din județul Bistrița-Năsăud, cel care a reușit să aibă o contribuție determinantă pentru promovarea și dezvoltarea zonei de nord-est a județului Bistrița-Năsăud. Firmele pe care le conduce domnul Emil Iugan au circa 800 de angajați, locuitori ai județului. Aceste firme au fost an de an pe loc fruntaș în Topul județean al Firmelor și chiar la nivel național. Totodată, dânsul susține o serie de acțiuni sociale în sprijinul tinerilor și al locuitorilor din localitățile în care se află sediile firmelor pe care le conduce (…) Este implicat în Organizația Patronală UGIR 1903 Bistrița-Năsăud, în Asociația Forestierilor din România (ASFOR) în calitate de vicepreședinte, promovând cu prioritate, în special problema de protecția mediului și probleme de dezvoltare a zonei rurale și de munte”, se arată în expunerea de motive a proiectului de acordare a titlului de cetățean de onoare, inițiat de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

4 COMENTARII

 1. Lati facut pe IUGAN cetetian de onoare dupa ce a taiat toate padurile judetului cu ce a contribuit asa de mult ce a facut pt judet sau pt com.sant sau pt com.maieru
  Va spyn eu nimic doar a distrus si daca a facut ceva a facut pe bani europeni nu pe bani lui
  Deci nusi merita titlul de cetatian de onoare
  De ce nu ati facut cetatieni de onoare pe batrani satelor ce au muncit toata viata cinstit nu au furat nu au inselet
  Faceti pe toti HOTI cetatieni de onoare si ii ajutati sa fure incontinuare rusine sa va fie

 2. draga domnule V Ion.
  Domnul Iugan nu a taiat padurile judetului.Cred ca este printr putinii din tara care curata si reimpadureste.Fiecare muncim pentru noi si famiilile noastre dar cand faci ceva si pentru semenii tai atunci efortul este si mai mare.Faptul ca 800 de oameni de pe Somes si Ilve au o bucata de paine asta este nimic? Singur nimeni nu este perfect dar oameni ca dumneata sunt bolnavi de invidie si rautate.
  Deci habar nu ai despre ce vorbesti.Cand domnul Iugan a inceput in 1990 nu existau bani europeni a inceput cu proprii bani iar dáca nu stiti va informez eu ca familia Iugan este una dintre cele mai vechi familii din comuna Sant o familie care de a lungul timpului a sprijinit intodeauna comuna,a foat intodeauna o familie instarita,.Faceti cat a facut domnul Iugan fie si pe bani europeni si apoi aveti dreptul sa jigniti,Eu si cetatenii comunei Sant suntem mandrii ca ne este consatean.Este usor sa dai cu piatra cand tu nu faci nimic ba nu ai nici barbatia sa scrii sub propria identitate ci sa te ascunzi.

 3. Da uite ca mie nu îmi este frica sa ni exprim punctul de vedere, Am spus ca sunt din comuna Șanț și stimate domnule Cir îți spun și numele meu Cornelia Salvan. Iar voi dacă aveți demnitate și sunteți bărbați dezvaluiti-va identitatea.Si asa pentru cultura dumneavoastră sa știți ca în venele mele sau a familiei mele nu a curs niciodată sânge de,, comunism “. Sa aveti parte de un an nou mai bun,

SPUNE-TI PAREREA