Sportivul Adrian Crișan a fost, cu siguranță, cel mai emoționat dintre toți cei care au primit astăzi titlul de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud.

img_3460Despre performanțele sale a vorbit jurnalistul sportiv Adrian Linca, amintind și despre regretatul antrenor Gheorghe Bozga, cel care a format marii campioni ai Bistriței la tenis de masă.

„Regretatul Antrenor Gheorghe Bozga, prezent la un mare campionat mondial, a fost întrebat, la un moment dat de selecționerul echipei Angliei… unde-i Bistrița asta pe hartă că toată sala e plină de bistrițeni. Și arăta… într-o parte juca Mihaela Ștef, în cealaltă Adrian Crișan… Și Bogza, supermândru cum era el de obicei, a despăturit o hartă și i-a arătat, uite aici e Bistrița. Punctul ăsta mic de aici, de aici scoatem noi toți campionii ăștia. Și care-i rețeta, a întrebat selecționerul? Că dominați sportul ăsta! Și Bozga a pronunțat vorba lui aia specială, care e întipărită undeva la sala de tenis de masă. Nu avem nimic special: muncă, modestie și bun simț, astea nu te mint niciodată. Asta era vorba lui Gheorghe Bozga și vreau să spun că această combinația de muncă, de modestie și bun simț care se injectează la sala de tenis de masă de peste 50 de ani, asta l-a creat la Adrian Crișan, a spus Adrian Linca.

„Avem o listă foarte lungă cu performanțele lui, dar eu pot să vă spun doar că a fost 10 ani la rând campion național la simplu, adică cel mai bun din România, 10 ani consecutiv! La domeniul lui de activitate, la tenis de masă, că, de pildă eu, ca ziarist, nu mi-am putut imagina că aș putea să ajung cle mai bun din lume și bănuiesc că foarte mulți dintre voi își imaginează cu greu că ar putea ajunge pe locul cinci în lume, cum a ajuns Adrian Crișan la Jocurile Olimpice. A fost 20 de ani la rând, permanent pritre primii 30 de jucători ai lumii. 20 de ani la rând! O dată, ți se întâmplă, ai un noroc, o minge vine din paletă… dar 20 de ani să fii permament printre primii 20-30 de jucători din lume, asta nu e deloc o întâmplare. Toate performanțele astea și multe altele sunt legate strâns de Bistrița. CSM Bistrița“, a mai spus Adrian Linca.

Adrian Crișan a avut, în permanență, o atitudine foarte modestă și a rostit discursul cu vocea tremurândă:

„Mulțumesc Consiliului Județean, domnului președinte Radu Moldovan, mulțumesc domnului Linca pentru cuvintele sale deosebite, mulțumesc tuturor ziariștilor care m-au propus, mulțumesc întregului județ Bistrița-Năsău, Federației Române de Tenis de Masă, clubului meu la care am activat 30 de ani de zile și sper să fac în continuare, la fel de bine, ca jucător și apoi ca antrenor, mulțumesc familiei mele care a fost alături de mine tot timpul și bunului Dumnezeu pentru că fără El nu se paate face nimic!“, a spus Adrian Crișan.

SPUNE-TI PAREREA