La fel ca în fiecare an, în preajma Crăciunului, comuna Șanț a fost în sărbătoare. Frigul năprasnic nu i-a oprit pe șănțeni să se adune în număr foarte mare în centrul comunei, luminat de sărbătoare.

Aici, elevii Școlii Gimnaziale „Enea Grapini” au susținut un frumos concert de colinde din repertoriul tradițional, îmbrăcați în costume populare. Acesta a fost completat și de un obicei practicat de Anul Nou, „plugușorul”, prin care tinerii feciori le-au urat „gazdelor” un An Nou îmbelșugat în bucate și bucurie în casă. Spectacolul de colinde a continuat cu soliștii Ansamblului Folcloric „Izvorul Someșului” din Șanț.

La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, consilierul său, Bogdan Ivan, vicepreședintele Alexandru Pugna și senatorul Ioan Deneș. Aceștia și-au exprimat, încă o dată, susținerea pentru comuna Șanț și au avut numai cuvinte de laudă pentru șănțeni.

„Moș Crăciun a ajuns la Șanț! Aici, în mijlocul unor prieteni, am avut bucuria să îl întâmpin pe Moș Crăciun, care a venit cu daruri pentru 1.000 de copilași din comună! Vreau să îl felicit pe un om și un prieten drag, primarul comunei Șanț, Ioan Szabo, pentru că îi pasă de fiecare dintre cetățenii comunei care o conduce! Prin tot ce face, aduce bucurie și speranță pe chipurile oamenilor! Felicitări Ioan Szabo, felicitări dragi șănțeni și sărbători binecuvântate alături de cei dragi!“, a scris Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de facebook, despre acest eveniment.

Alexandru Pugna, care este și solist folcloric, și-a exprimat aprecierea pentru programul artistic al elevilor și soliștilor din comuna Șanț, dar și încântarea că aceste obieiuri se păstrează în comunitate de la poalele Munților Rodnei. De asemenea, el i-a îndemnat pe oameni ca, de Crăciun, să meargă la colindat din casă în casă și să nu se mulțumească să urmărească spectacolele de colinde la televizor.

 

 

Primarul comunei, Ioan Szabo, le-a transmis șănțenilor, cu acest prilej, gândurile sale de final de an și urările de Sărbători:

img_3128

 

„Vă mulțumesc pentru tot prijinul pe care mi l-ați acordat de fiecare dată  și vă doresc multă, multă sănătate și înțepelciune. Bucuria să se reverse în casele voastre și prin tot ceea ce vom face, prin înțelegere, prin dragoste, să dăm dovadă de maturitate și să dăm dovadă că suntem o comunitate unită, în care ne dorim lucruri minunate. Și ne dorim ca numele comunității noastre să meargă departe”, au fost cuvintele primarului Ioan Szabo.

 

La final, marea bucurie a fost a copiilor care au primit cadouri de la Moș Crăciun și întreaga comunitate s-a bucurat de focul de artificii.

 

SPUNE-TI PAREREA