Prefectul Ovidiu Frenț, președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Ioan Părăuan și locțiitorul acestuia, judecătoarea Reghina Berari au înmânat certificatele de parlamentar, aleșilor din 11 decembrie.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru campania electorală decentă, fără incidente, precum și tuturor celor implicați în desfășurarea alegerilor din 11 decembrie, pentru excelenta colaborare.

„Vreau să urez mult succes celor șapte magnifici, care ne vor reprezenta în Parlamentul României și de ce nu , sper să văd inițiative legislative semnate de toți parlamentarii din Bistrița-Năsăud și atunci într-adevăr o să simțim că ne reprezentați. E cea mai mare obligație, dincolo de vot și de reprezentare, recredibilizarea celei mai importante instituții a statului Român, care este Parlamentul, aveți patru ani să faceți acest lucru și chiar vă rog”, a declarat prefectul Ovidiu Frenț.

Înmânarea certificatelor de parlamentar, a reprezentat ultima activitate a Biroului Electoral Județean, ocazie cu care li s-a adresat aleșilor și judecătorul Ioan Părăuan, președintele circumscripției, care și-a încheiat astăzi misiunea.

„Alegătorii din județul Bistrița-Năsăud v-au ales pe dumneavoastră să ne reprezentați în Parlamentul României, desigur este o mare onoare pe care ați primit-o, dar totodată și o mare obligație. Să nu uitați, alegătorii așteaptă de la dumneavoastrăsă luați măsuri, să dați legi bune, care să conducă la un trai mai bun pentru ei și familiile lor, pentru progresul localităților  de unde sunt și asta nu vă va fi foarte ușor. Vă doresc la toți să aveți întâi sănătate, apoi putere de muncă, ca să vă îndepliniți mandatul așa cum trebuie. Peste puțin timp în întâlnirile cu alegătorii, cel mai târziu peste patru ani, o să vă întrebe ce ați făcut în mandatul pe care vi l-am încredințat”, a spus judecătorul Ioan Părăuan, imediat după ce a înmânat aleșilor certificatele, cu care se vor prezenta la București pentru demersurile următoare.

Au luat cuvântul pe rând și cei care și-au luat astăzi mandatele, care vor depune curând jurământul și își vor începe activitatea în Parlament.

„Pentru trei dintre noi este un nou început, pentru ceilalți patru este un început și îmi doresc din tot sufletul ca cei șapte parlamentari ai județului Bistrița-Năsăud și nu ai partidelor, să fie oate puțin mai buni decât ceilalți parlamentari,pentru că indiferent de ceea ce ne-a despărțit în ultimul mandat, parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, în mandatul care s-a încheiat, au fost pe locul patru la nivelul activității parlamentare și mi-aș dori din tot sufletul de la cei șapte, care suntem azi în fața dumneavoastră,să fim mai buni decât ei. Și chiar mi-aș dori să avem inițiative comune oricât ar fi de greu, având în vedere ceea ce ne desparte, doctrina și partidele. Îi felicit pe colegii mei care intră astăzi în Parlamentul României și sper ca cei care au încredere în noi să nu se simtă dezamăgiți după patru ani”, a spus deputatul PSD, Daniel Suciu.

„Vreau în primul rând să mulțumesc tuturor celor care mi-au dat oportunitatea să fiu astăzi aici, vreau să mulțumesc echipei de campanie, care a muncit foarte mult. Le mulțumesc celor care m-au votat și care au mers la vot, e foarte important să mergi la vot. Le transmit celor care nu au mers la vot că în următorii patru ani o să încerc să-i conving că merită să mergă la vot. Colegilor parlamentari le transmit un mesaj de unitate, să nu uite că au fost trimiși în Parlamentul României de către județul Bistrița-Năsăud și trebuie să reprezinte județul și interesele județului. Sărbători fericite celor cu care nu o să ne mai întâlnim și Doamne ajută”, a transmis noul deputat al județului,din partea PMP, Ionuț Simionca.

„În primul rând îmi exprim mulțumirea entru faptul că aceste alegeri, din punctul meu de vedere, dar și a PNL, au fost organizate foarte bine, felicitări domnului prefect. Vreau să îmi exprim mulțumirea și cu privire la Biroul Electoral Județean, care a coordonat foarte bine această campanie și s-a mișcat foarte bine. Mulțumesc întregului popor, ca să zic așa, județului Bistrița-Năsăud, cetățenilor acestui județ, care ne-au acordat acastă încredere, dar și această responsabilitate și onoare. Această responsabilitate se traduce prin sacrificiu și bineînțeles prin multă muncă, o să avem foarte mult de muncit și un punct foarte important pe care trebuie să ne focusăm, e ceea ce a spus și domnul prefect, de a recâștiga încrederea în Parlamentul României. Noi nutrebuie să uităm că am fost aleși de români, de bistrițeni și trebuie să facem front comun, să apărăm și să promovăm interesele județului nostru. Vă mulțumesc, vă doresc sărbători fericite și Dumnezeu să ne ajute”, a declarat deputatul PNL, Robert Sighiartău.

„Doresc să îmi exprim și eu mulțumirile celor care au votat, va fi o experiență nouă pentru mine, ca nou parlamentar pe scena politică, din partea unei formațiuni foarte noi, care aduce o nouă politică, o altfel de politică pentru societatea civilă. Nu m-aș fi aflat aici dacă nu erau probleme în scietatea noastră, mi-aș fi văzut de treabă la catedră, unde totul merge foarte bine, am foarte mari satisfacții. Propun o conlucrare, să reprezentăm cu bine județul, pentru că ână la urmă cu toții ne dorim ca rezultatele muncii noastre în Parlament să se vadă pentru județul Bistrița-Năsăud. Mulțumesc foarte mult și succes tuturor”, a declarat Cristina Iurișniți, deputat USR.

„Sunt onorat să mă aflu în fața dumneavoastră, aș vrea să mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au acordat încrederea de a-i reprezenta în Parlamentul României. De asemenea mulțumesc colegilor din ALDE, care au avut încredere și m-au desemnat ca și candidat la această demnitate. Le doresc succes colegilor parlamentari și îmi doresc din suflet ca mandatul pe care îl avem astăzi, pe care ni l-ați încredințat, să îl putem duce cu bine la îndeplinire și să putem veni peste patru ani cu fruntea sus în fața alegătorilor. Vă mulțumesc și sărbători fericite tuturor”, a declarat senatorul ALDE, Ioan Simionca.

„Vreau să mulțumesc în primul rând cetățenilor, care au participat la alegerile din 11 decembrie, pentru maturitatea de care au dat dovadă. Sigur acest vot, pe toți de aici, noi cei șapte, suntem depozitarii a peste 90.000 de votanți, ne onorează, dar ne obligă să mergem în  Parlamentul României și nu numai să recredibilizăm această institușie, atât de importantă pentru un stat de drept, ci mai mult de atât, să mergem să avem inițiative legislative, care să le facă cetățenilor o viață mai bună, msi demnă. Și să nu uităm un lucru, în fiecare zi pe care o vom petrece în acest mandat 2016-2020 în Parlamentul României, orice inițiativă vom lua, e o inițiativă pe care noi trebuie să o avem în interesul cetățeanului, iar votul pe care îl vom exprima în plen, trebuie spă ne imaginăm și așa și este, este votul pe care cetățenii îl dau pe acea inițiativă. Drept urmare, cred că toți cei șapte, care în aceste momente merg cu gânduri bune, corecte, pentru interesul cetățeanului, acest gând va fi cel care ne va călăuzi în fiecare moment din acest mandat”, a declarat senatorul PSD, Ioan Deneș.

„Îmi aduc aminte că acum patru ani când, într-un asemenea context ca și acum, nu mă puteam bucura de mandatul dobândit, deoarece mă simțeam copleșităde o responsabilitate uriașă. Vă mărturisesc că încerc acelați lucru și acum. Și da, va trebui împreună să facem tot ce e necesar pentru binele județului, dar în primul rând al României. O conlucrare adevărată între parlamentarii unui județ, înseamnă că atunci când există inițiativă legislativă bună în Parlament, indiferent cine, din ce partid a propus-o, să fie votată. Ăsta va fi drumul prin care Parlamentul să își recâștige credibilitatea și cu modestie, trebuie săsubliniem, că cel puțin cei trei care am trecut patru ani prin Parlament, am făcut niște mici pași încât credibilitatea Parlamentului să crească. Le mulțumesc locuitorilor acestui județ că mi-au acordat încă o dată încrederea și închei așa cum am spus e o onoare, dar și o uriașă responsabilitate. Mulțumesc”, a declarat deputatul PSD, Doina Pană.

La evenimentul organizat în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ din Bistrița, au participat și vicepreședintele CJ Ioan Țintean, care este și președinte ALDE BN, viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, inspectorul școlar general Camelia Tabără, consilierul municipal Alexandru Bria, dar și susținători ai parlamentarilor din USR și PMP.

SPUNE-TI PAREREA