Fursecurile sunt pe lista prăjiturilor care nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători. Pregătite împreună cu familia, acestea aduc bucurie atât prin atmosfera de veselie din timpul preparării, cât și prin modalitățile infinite și creative de a le decora.

Iată aici 10 idei creative de a decora fursecurile de Sărbători:

Partea bună, este că acestea se pot păstra timp îndelungat în cutii metalice sau în borcane pentru fursecuri.


REȚETĂ. Fursecuri cu ghimbir și scorțișoară

Ingrediente:

125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faină
1 1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoara
1/2 linguriță ghimbir pudră
1/4 linguriță nucșoară
vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Se mixează untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se intinde o foaie si se decupeaza cu formele de biscuiti.
Se coc la cuptor 10 sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.

Daca aluatul nu este destul de tare, il puteti pune la frigider ca sa se intareasca. Acest aluat se poate lasa si cateva zile la frigider.

SPUNE-TI PAREREA