În Bistriţa-Năsăud 24,3% din alegătorii care au trecut pe la urne au votat candidații PNL pentru Camera Deputaţilor, dar conform repartizării naționale formaţiunea va avea un singur reprezentant în Parlament, cel care a ocupat prima poziție, Robert Sighiartău, care este și președintele partidului.

„Vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor județului Bistrița-Năsăud, care s-au prezentat la vot și au dat dovadă de spirit civic, de asemenea mulțumesc cetățenilor care au votat PNL și colegilor mei, care au fost alături de noi, de candidați, în această campanie electorală. Îi asigur e toți cetățenii județului Bistrița-Năsăud că nu-i voi dezamăgi, că-i voi reprezenta cu seriozitate și responsabilitate în Parlamentul României”, a declarat președintele PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, care va fi singurul parlamentar liberal bistrițean din viitorul legislativ.

După o primă analiză a scrutinului, a rezultatelor și după distribuirea mandatelor, tânărul parlamentar va merge la București cu o idee clară, își dorește modificarea legii electorale.

doris-moldovan-robert-sighiartau

„Sunt dezamăgit de modul în care este făcută actuala legislație în cea ce rivește repartizarea mandatelor, cu toate că în județul nostru PNL a luat aproximativ 23.000 de voturi, vom avea doar un deputat, asta în măsura în care PNL Tulcea a obținut două mandate cu 12.500 de voturi. Deci cu jumătate din voturile pe care noi le-am obținut Tulcea are doi deputați. Vă dați seama că este dezamăgitor să vezi că după ce ne-am luptat și am fost într-adevăr al doilea partid din județ, căci oamenii ne-au acordat încrederea, pleacă în parlament oameni cu 4000 de voturi, 5000 sau la senat 8000-9000 de voturi.Asta este mergem înainte, iar eu voi fi unul din susținătorii modificării actualei legislații, astfel încât repartizarea să se facă în funcție de umărul de voturi pe care fiecare partid l-a obținut în județul respectiv”, spune Robert Sighiartău.

„Îi felicit pe toți ceilalți deputați și senatori, care vor fac parte din Parlamentul României, îi asigur că voi fi alături de ei în ceea ce privește susținerea roiectelor pe care le va avea județul Bistrița-Năsăud. Scopul nostru trebuie să fie unul comun, bunăstarea cetățenilor și recâștigarea încrederii cetățenilor județului în Parlamentul României”, a completat deputatul liberal.

În ceea ce privește scorul obținut de liberali, va fi analizat atât în biroul național, cât și la nivel de județ. Faptul că au obținut puțin peste media națională, nu înseamnă foarte mult, mai ales că au pierdul în zone în care sunt în funcție primari PNL.

„Scorul filialei este sub așteptările noastre, dar este cu 4% mai mare decât media națională, un scor care, din punctul meu de vedere, ne legitimează să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește reclădirea și reconstrucția PNL la nivel național. Sunt mlte motive pentru care PNL a obținut acest scor, conducerea națională, dar și județeană este într-o perioadă de analiză. Mesajele primite de la nivel național nu au fost neapărat corelate cu nevoile cetățeanului, nu au fost pe măsura electoratului de dreapta, motiv pentru care foarte mulți nu au fost la vot, nu s-au sinchisit să meargă la urne. Vom avea o analiză consistentă în biroul național, dar și în cadrul biroului permanent județean. La nivel de județ, am crescut 7% pe municipiul Bistrița, ceea ce ne bucură, că am reușit să câștigăm încrederea cetățenilor. Dar dacă ne uităm avem câteva probleme, câțiva primari care nu s-au mobilizat la potențialul lor, se vede cu ochiul liber că am pierdut anumite localități conduse de primari PNL. La începutul anului următor în primul trimestru vom avea alegeri la nivel de organizații județene, dar și la nivel național”, a declarat președintele PNL BN, Robert Sigiartău.

Pe de altă parte, ocupanta celei de-a doua poziții pe lista candidaților la Camera Deputaților, Doris Moldovan, spune că nu e momentul să se caute vinovați, ci mai degrabă să se caute soluții. Aceasta va rămâne în continuare consilier județeanși vrea să își continue proiectele începute.

doris-moldovan

 

„Mulțumesc celor care au ales Partidul Național Liberal, echipei care a fost zi de zi alături de candidați, care ne-au susținut, ne-au încurajat. Nu vreau să căutăm vinovați, vreau să găsim soluții. Știm ce este de făcut, este nevoie de o alternativă pe partea de dreapta a politicii, suntem tineri, suntem încrezători în forțele noastre și a colegilor noștri și cred că în scurt timp vom dovedi că suntem oameni de cuvânt care vrem să ducem proiectelenoastre mai departe. Eu rămân aici, acasă, să-i reprezint pe locuitorii județului în Consiliul Județean. Îmi continui proiectele, cred în potențialul județului nostru, vreau să promovez în continuare județul și oamenii locului”, a spus Doris Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA