Cele mai vulnerabile victime ale accidentelor rutiere sunt bătrânii și copiii, care merg zilnic la grădiniță sau la școală și, uneori, traversează strada în fugă sau prin locuri nepermise.

Un grup de 25 de copii din grupa pregătitoare au defilat astăzi pe Bulevardul Republicii pentru a atrage atenția asupra pericolelor privind traversarea străzii prin locuri nepermise, dar și asupra neatenției șoferilor care nu încetinesc la trecerile de pietoni.

Campania face parte din proiectul „Încontro? Dă șansă vieții“, derulat de Inspectoraul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Inpectoratul Județean pentru Situații de Urgență.
Organizatorii campaniei au desenat figuri umane pe carosabil, în zonele unde au avut loc accdiente rutiere, în Bistrița.

„Este o activitate menită să conștientizeze pietonii care aleg să traverseze strada prin locuri nepermise și să le atragă atenția asupra consecințelor deosebit de grave în momentul în care aleg să facă acest lucru. Desenele au fost amplsate în punctele în care au avut loc evenimente rutiere cu pietoni implicați, din municipiul Bistrița. Voluntarii ISU și SAJ Bistrița-Năsăud distribuie pliante și cartonașe galbene pietonilor care traversează strada prin locuri nepermise“, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt ISU Bistrița.

„Activitatea pe care noi am denumit-o, generic Pietoni, nu îngeri, este o activitate în cadrul campaniei de informare și prevenire Încontro? Dă șansă vieții!, pe care o derulăm împreună cu ISU. În cadrul acestei activități, prin intermeidiul celor 25 de copii de grupă pregătitoare, am vrut să tragem un semnal de alarmă și să atragem atenția conducătorilor auto să manifeste prudență mai ales în zona școlilor și a trecerilor de pietoni din aceste zone. Dar, în același timp, îi responsabilizăm pe cei mici să fie foarte atenți atunci când trec strada, să treacă numai prin locuri permise și la culoarea verde a semaforului și să nu alerge, nici într-un caz!“, a spus Crina Sârb, purtătorul de cuvânt IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA