Social-democrații au câștigat detașat alegerile în Bistrița-Năsăud și au obținut 45 la sută. Președintele PSD Bistrița-Năsăud, a susținut o conferință de presă alături de cei trei parlamentari, Doina Pană, Daniel Suciu și Ioan Deneș, de primarul Becleanului, Nicolae Moldovan și de viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

“Aș vrea să le mulțumesc cetățenilor județului Bistrița-Năsăud care, prin votul de ieri, au arătat că munca depusă de parlamentarii PSD, atât la nivel local cât și la nivel central, din 2012 până în 2015 a meritat, că oamenii au analizat foarte serios. Cred că e prima dată după Revoluție când avem un vot pozitiv, un vot pro ceva, care este votul pro programului de guvernare și a măsurilor pe care viitorul Guvern PSD le va lua. Am câștigat alegerile în toată zona urbană, municipiul Bistrița și cele trei orașe, Beclean, Sîngeorz-Băi și Năsăud, plus încă în 45 de comune, deci în 11 localități în care sunt primari de altă culoare politică, plus cele 38 de localități cu primari colegi din PSD. E și ăsta un semn important, care ne obligă și care îmi confirmă mie decizia de acum 4 ani, de a nu face politică în administrație și de a-i trata pe toți cetățenii în mod egal, indiferent de culoarea primarului din comuna respectivă. PNL a câștigat alegerile în 7 comune, iar UDMR într-o comună”, a spus Emil Radu Moldovan.

“Avem al treilea rezultat în Transilvania, am căzut două poziții, de obicei eram obișnuiți pe primul loc. În momentul de față, avem în față Hunedoara și Caraș – Severin. Mă bucur foarte mult că ne îndreptăm foarte mult de o majoritate absolută în Parlament și o să eliminăm discuțiile de cum interpretează președintele majoritatea din Parlament. E o obligație foarte mare pentru PSD încrederea acordată de cetățeni”, a mai declarat șeful PSD.

Conform unei simulări realizate de PSD, la nivel național și prezentate de Radu Moldovan în conferința de presă, cei care merg în Parlament din Bistrita-Nasaud sunt următorii: Doina Pană și Daniel Suciu (PSD), Robert Sighiartău (PNL), Ioan Tintean (ALDE) și Cristina Iurișniți (USR) la Camera Deptatilor, respectiv Ioan Deneș (PSD) și Ioan Simionca (ALDE) la Senat.

 

SPUNE-TI PAREREA