Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a organizat, în această seară, o conferință de presă mai puțin obișnuită. Edilul i-a invitat pe jurnaliști în sala mare a Primăriei, pentru a le povesti cum a fost vizita pe care a făcut-o la Vatican.

Primarul i-a salutat pe jurnaliști în italiană și a spus, tot în italiană, că speră să sărbătorească victoria în această seară, arătând o mapă de culoarea roșie. A făcut, evident, referire la PSD. Apoi, Ovidiu Crețu a spus că, imediat ce a ajuns în Bistrița, a mers să voteze. “Am sosit de circa o oră în oraș, am fost și am votat. Bineînțeles că am votat pentru cei care au demonstrat că știu să conducă țara, că știu să facă să funcționeze economia și serviciile, că știu să distribuie apoi rezultatul economic, că știu să crească salariile și pensiile, nu să le taie”, a spus Ovidiu Crețu.

Ovidiu Crețu a povestit apoi că a făcut o vizită la Vatican, în zilele de 9 și 10 decembrie. “Am fost invitat la un summit cu titlul: Refugiații sunt frații și surorile noastre, cu referire în special la refugiații din ultimii 3 ani. Am fost singurul primar din România invitat, invitație care se datorează Ambasadorului României la Sfântul Scaun, domnul Liviu Petru Zăpârțan, care este, de loc din județul nostru”, a povestit Ovidiu Crețu.

La întâlnire au mai participat 70 de primari din lume, printre care primarii din Paris, Madrid, Barcelona, Lesbos, Valencia, Lisabona, Varșovia, Napoli, Palermo sau Frankfurt.

Invitații la summit aveau programată și o întâlnire cu Papa Francisc, vizită care a fost însă anulată. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu nu stă prea mult prin municipiu și va pleca, în această noapte, spre aeroport, de unde va zbura spre Maastricht.

SPUNE-TI PAREREA