Târgurile de Crăciun sunt locul ideal în care simți atmosfera magică a Sărbătorilor: lumini festive, miros de vin, scorțișoară și portocale, cântece de iarnă. Și nu e vorba doar de atmosferă, ci și de posibilitatea de a cumpăra cadouri deosebite și obiecte de decor minunate.

Cine își permite să viziteze Europa în această perioadă poate trăi farmecul târgurilor de Crăciun în țări ca Austria, Germania, Franța, Regatul Unit sau chiar Portugalia. Cei care vor o experiență autentică de iarnă pot alege Estonia sau Finlanda, dar sunt și destinații apreciate, ceva mai aproape de România, în Croația, Republica Cehă sau Ungaria.

Mai multe orașe din aceste țări sunt cuprinse într-un clasament al celor bune târguri de Crăciun, realizat de site-ul europeanbestdestinations.com. Aici sunt specificate și perioadele în care aceste târguri sunt deschise: unele se închid în ajunul Crăciunului, dar altele rămân deschise chiar până în 8 ianuarie 2017.

În timp ce European Best Destinations propune aceste orașe, publicația The Guardian găsește că Sibiul este una dintre cele mai romantice 10 destinații de iarnă, fiind un oraș în care găsești tot ce trebuie în această perioadă: zăpadă, iluminat festiv și clădiri medievale printre care să hoinărești.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este unul de referință în România, dar nici Clujul nu vrea să se lase mai prejos și vine tare in urmă.

 

SPUNE-TI PAREREA