O încântare de spectacol le-au oferit Magda Catone și Claudiu Bleonț bistrițenilor, vineri seara, la Centrul Cultural „Dacia”. „Un bărbat și mai multe femei”, scrisă de Leonid Zorin, este o pledoarie despre căsnicie în toate formele ei și a fost jucată în fața unor oameni căsătoriți de mulți ani, dar și a unor tineri veniți să vadă ce înseamnă mariajul.

Timp de două ore, Claudiu Bleonț și Magda Catone i-au făcut pe spectatori să râdă în hohote, dar și să-și pună întrebări despre viața pe care o trăiesc. Singuri sau în cuplu.

Gavrunski, personajul masculin al piesei, interpretat magistral de Claudiu Bleonț, este o victimă a sistemului birocratic. Acțiunea piesei începe cu Gavrunski nedumerit de ce i se cere o adeverință care să ateste că nu este în evidența niciunui spital de nebuni, adeverință care să-i servească pentru permisul de conducere de amator. Absurdul situației birocratice și nemulțumirea personajului care trebuie să parcurgă toată Moscova și să schimbe mai multe mijloace de transport în comun pentru a obține hârtia sunt nimic pe lângă întâmplările pe care avea să le trăiască.

De-a lungul spectacolului, Gavrunski trece prin mai multe stări și ajunge să întâlnească mai multe tipologii de femeie, de la soția „insuportabilă” care îi cere să fie și el „bărbat”, până la poeta romantică sau șefa autoritară, preocupată să-și cumpere Maybach. Trăirile prin care trece ca într-un carusel îl schimbă radical pe Gavrunski, care ajunge până la gândul de a-și luat viața și apoi culminează cu o stare de eliberare totală față de lume, față de tot ce-l înconjoară.

În încercarea de a înțelege femeia, Gavrunski pătimește mult, este respins de soție și aproape să-și piardă slujba de la o instituție respectabilă. Comedia are happy-end, dar și multe scene în care Claudiu Bleonț iese din pielea personajului și comunică cu spectatorii, spunându-le bancuri sau întâmplări hazlii.

În una din scene, personajul fuge prin sală, oferindu-le pahare cu vin spectatorilor. Da, am băut vin la piesa de teatru!

Magda Catone joacă remarcabil în rolurilor mai multor (tipologii de) femei, dansează pe scenă și își aprinde o țigară primită de la public.

Spectacolul s-a încheiat cu aplauze furtunoase, cu mulțumirile celor doi actori, dar și cu remarca acestora legată de frumoasa sală de spectacole de la Dacia.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Teatralis. Cei care au ratat spectacolul de la Bistrița, au șansa să îl vadă în această seară la Casa de Cultură din Năsăud, de la ora 19.00.

SPUNE-TI PAREREA