Din 2017, IMM-urile care fac investiții consistente vor putea obține până la cinci milioane de euro. Întreprinderile Mici şi Mijlocii care vor face o investiție inițială de cel puțin un milion de euro vor fi sprijinite să-şi dezvolte afacerile printr-o nouă schemă de ajutor de stat, Scale Up, prin care un agent economic va putea primi până la cinci milioane de euro.

Prevederile fac parte dintr-un proiect de act normativ adoptat joi de Guvern și prevăzut să se aplice din 2017. „Scale up” a fost lansat în septembrie de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, iar pentru a se aplica, mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

„Se preconizează că rezultatele obținute prin acordarea acestor ajutoare vor conduce la creșterea numărului locurilor de muncă nou create, creșterea încasărilor la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale din taxele și impozitele aferente salariilor, precum și din alte impozite și taxe, dar și creșterea volumului de investiții străine în România, precum și în cadrul regiunilor defavorizate”, este explicat în nota de fundamentare a documentului.

Bugetul total al schemei de ajutor de stat, pentru patru ani este de 900 de milioane de lei, echivalentul a 200 de milioane de euro, bugetul anual maxim fiind împărţit astfel:

100 de milioane de lei pentru 2017;
200 de milioane pentru anul 2018;
300 de milioane pentru anul 2019;
300 de milioane pentru anul 2020.

SPUNE-TI PAREREA