Dragi locuitori ai județului Bistrița-Năsăud

Am decis să candidez la aceste alegeri și o fac pentru prima data. Nu mi-a fost ușor să iau această decizie, eu fiind unul care am zeci de ani de activitate culturală, iar acolo lucrurile sunt pașnice. În toată această campanie m-am întâlnit și reîntâlnit cu mulți bistrițeni, cu oamenii satelor și am înțeles bine că așteptările lor sunt legate de o reprezentare cinstită a celor care vor decide pentru ei. M-am bucurat pentru că eu nu pot să promit lucruri pe care nu pot să le fac. Promisiunea mea este legată de cinste, responsabilitate și respect.

Activitatea mea mi-a dat prilejul să fiu mereu în mijlocul oamenilor de la țară. Îi cunosc și ce-mi doresc cel mai mult este să reconstruim civilizația rurală, satul românesc. 50% dintre români locuiesc în acest spațiu. Îmi doresc ca programele de finanțare să fie îndreptate cu precădere spre aceste locuri care nu au șansa marilor orașe. Copiii din mediul rural au nevoie condiții mai bune pentru a se califica și a se pregăti pentru viață.  Cred că un program prelungit în care să fie inclusă o masă sănătoasă și efectuarea temelor ar fi o măsură foarte curajoasă dar cu mari beneficii pe termen lung.

Voi activa și în comisia pentru cultură. România va fi frumoasă dacă vom avea grijă de cultura noastră, de menținerea tradiției culturale, de conservarea tradițiilor sătești. Tot prin cultură s-au ridicat marile noastre orașe, iar exemplele sunt la noi în Transilvania.

Sunt convins că dacă vom avea un Parlament cu oameni cinstiți și corecți, care să lucreze bine pe domeniile lor, România va merge pe drumul drept. Nu e nevoie decât de bună credință și de oameni harnici care să lucreze pentru județul nostru și pentru țară.

Cu încrederea reciprocă pe care o avem unii în alţii, vă aştept duminică la vot!

 

Candidat ALDE pentru Senat, Ioan Simionca

(P.E.)

SPUNE-TI PAREREA