Fundația Inocenți din Bistrița participă la cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de
Bine – cea mai amplă competiţie dedicată finanţării organizaţiilor neguvernamentale prin intermediul donaţiilor individuale.
Acest concurs se desfăşoară între 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, iar Fundația Inocenți propune proiectul Terapii recuperatorii pentru copii cu dizabilități neuro-psiho-motorii.

Descrierea proiectului

Copiii cu dizabilități . . au abilități! Dacă aceste abilități sunt valorizate la timp, ele pot să creeze valoare adaugată. Au demonstrat-o exemple celebre, precum Albert Einstein, Stephen Howking, Nick Vujicic și mulți alții.
În România sunt mulți copii cu întârzieri în dezvoltare sau cu dizabilități din naștere sau dobândite după naștere, care, în lipsa unor intervenții terapeutice și educative adecvate, nu vor putea sa își atingă potențialul maxim.
Pentru a remedia acest neajuns este nevoie de programe naționale de prevenție și screening, și de programe de intervenție terapeutică și educativă timpurie, precum cel oferit de Fundația Inocenți copiilor cu dizabilități neuro-psiho-motorii. Din păcate majoritatea familiilor nu își permit financiar să acceseze aceste servicii.

Aici puteți accesa toate detaliile despre acest proiect!

În cadrul Campionatului de Bine, organizat de Bursa Binelui – singura platformă online din România unde donaţiile sunt necomisionate, au fost înscrise 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizaţii neguvernamentale din 23 de judeţe ale ţării, inclusiv Bucureşti.

Sferturile de Finală reprezintă prima etapă a competiţiei şi se desfăşoară în
perioada 6-19 decembrie. În cadrul acestei etape fiecare proiect trebuie să atragă
suma de 300 de lei de la 5 donatori distincţi pentru a se califica în Semifinala
Campionatului de Bine.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cele mai multe iniţiative au fost înscrise în categoria Social – 40 de proiecte şi Educaţie – 34 de proiecte. Alte 15 proiecte vizează domeniul sănătăţii, 9 proiecte antreprenoriatul social, 6 proiecte domeniul culturii şi câte 3 proiecte dedicate drepturilor omului şi sportului.
La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcţie de numărul donațiilor atrase și al numărului de donator distincți, premiile constând în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câştigător. În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câştigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 45.000 Euro.
Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.

Sursă: Comunicat de presă Gala Societății Civile

SPUNE-TI PAREREA