Claudiu Bleonț, unul dintre cei mai consacrați actori ai României, va fi prezent în acest weekend în Bistrița-Năsăud. Alături de Magda Catone, Claudiu Bleonț va susține spectacolul „Un bărbat și mai multe femei”, spectacol care va fi pus în scenă atât la Bistrița, cât și la Năsăud.

Actorul a vorbit, în exclusivitate pentru ObservatorBN, despre piesa de teatru, dar și despre legătura sa cu Bistrița.

Rep: La ce ar trebui să se aștepte spectatorii?

Claudiu Bleonț: Este o dezbatere într-un fel comică, profundă, a ce zace în mintea unui bărbat și a unei femei. De fapt a unui bărbat și a mai multor femei și. În funcție de acele femei și mintea bărbatului se schimbă. E o comedie, este, într-un fel, exercițiul nostru de împlinire a ceea ce am ajuns, pentru că jucăm acest spectacol de când am terminat Institutul. A fost primul nostru spectacol ca actori cu diplomă.

Rep: Să înțeleg că are o însemnătate de suflet acest spectacol…

Claudiu Bleonț: Are o însemnătate și personală. Amândoi, acum 30 și ceva de ani am jucat acest spectacol. E o mărturisire prin intermediul textului lui Zorin și a cine suntem noi azi, a ce am făcut în anii ăștia, în timpul ăsta.

Rep: Ar putea fi o radiografie a ceea ce înseamnă căsnicia în ziua de astăzi?

Da, dar căsnicia din capul fiecăruia, pentru că e un ochi îndreptat foarte direct spre faptul că lumea este așa cum este datorită faptului că eu o privesc așa.

Rep: Deci fiecare spectator care va vedea piesa o va putea înțelege altfel…

Exact! Absolut! Și eu am un spectacol în cap și nu e întotdeauna cel adevărat. Cred că nu e niciodată cel adevărat, rămâne să caut adevărul în continuare.

Rep: Ați mai jucat la Bistrița de multe ori…

Ultima dată am fost în Bistrița cu „Novecento” și înainte cu „O noapte furtunoasă”. Sunt îndrăgostit de Bistrița. Unul dintre colegii mei, Adrian Titieni este de acolo. Îl știu pe Adrian de când era elev și a venit în Pod (n.r. Teatrul Podu`), unde s-a pregătit și el și domnul Naum. Mă leagă o istorie personală de Bistrița. Întotdeauna vin cu plăcere la Bistrița și, de data aceasta am bucuria că după Bistrița mergem și la Năsăud și că nu este nevoie să plec imediat după spectacol.

 

 

Piesa „Un bărbat și mai multe femei” va fi jucată de Claudiu Bleonț împreună cu Magda Catone. Vor avea loc două spectacole, la Bistrița și la Năsăud, evenimentele fiind organizate de Asociația Teatralis.

Vineri, 9 decembrie, piesa va fi pusă în scenă la Bistrița, la Centrul Cultural „Dacia”, cu începere de la ora 19.00. Biletele se pot achizitiona doar de la casa de bilete.  Sâmbătă, 10 decembrie, Magda Catone și Claudiu Bleonț vor urca pe scena Casei de Cultură din orașul Năsăud, cu începere de la ora 19.00.

SPUNE-TI PAREREA