Iubitorii teatrului din Bistrița-Năsăud vor avea parte de un spectacol de excepție, la sfârșitul acestei săptămâni. Doi dintre cei mai consacrați actori români, Magda Catone și Claudiu Bleonț joacă în piesa “Un bărbat și mai multe femei”, de Leonid Zorin.
Spectacolul, care antrenează publicul într-un amalgam de stări contrarii și ne face să ne întrebăm, la final, întocmai ca Mircea Cărtărescu, “de ce iubim femeile”, va fi jucat vineri și sâmbătă, la Bistrița și la Năsăud.

Vineri, 9 decembrie, piesa va fi pusă în scenă la Bistrița, la Centrul Cultural “Dacia”, cu începere de la ora 19.00. Biletele se pot achizitiona doar de la casa de bilete. Detalii aici.

Sâmbătă, 10 decembrie, Magda Catone și Claudiu Bleonț vor urca pe scena Casei de Cultură din orașul Năsăud, cu începere de la ora 19.00. Detalii aici.

Acțiunea piesei de teatru ,,Un bărbat și mai multe femei” îl plasează pe Gavrunski, personaj interpretat de Claudiu Bleonț, ca victimă timidă a sistemului birocratic, atunci când i se cere o adeverinţă pentru permisul de conducere de amator, o clauză absurdă şi aproape imposibil. Pe parcursul piesei Gavrunski trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puțin de opt tipologii.

Magda Catone interpretează pe rând, femeia resemnată (soţia), femeia isterică şi acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia bărbat (călătoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) şi încă alte trei tipologii clasice.

Autorul piesei este Leonid Zorin, regia și distribuția: Claudiu Bleonț și Magda Catone. Durata piesei este de 2 ore.

Evenimentele sunt organizate de Asociația Teatralis, asociație care, în perioada următoare va organiza o serie de evenimente culturale cu artiști consacrați din România, în Bistrița-Năsăud și care are ca scop promovare identităţii culturale a zonelor din țara noastră unde oferta culturală nu este așa de generoasă ca în capitală.

SPUNE-TI PAREREA