Începutul lunii decembrie, luna cadourilor, a bucuriei, luna care încheie anul, a adus în comuna Rodna bucurii pentru cei mici și un spirit de solidaritate, de emoție și împliniri pentru cei mari. A fost un sfârșit de săptămână de poveste în comuna de munte, care a adus magia sărbătorilor în sufletele oamenilor.

Peste 200 de tineri au colindat duminică pe străzile din Rodna, aceștia au vestit apropierea sărbătorilor într-un scop nobil. A cincea ediție ”Din suflet pentru suflet” și-a propus să adune alimente și ajutoare pentru Casa de Copii din Turda. Locuitorii acestei comune s-au dovedit a fi oameni cu credință în Dumnezeu, deschiși și binevoitori, au primit colindul cu inimile deschise și i-au recompensat pe colindători după limita posiblităților.

”Multumim oamenilor care au donat produse și bani pentru o cauză nobilă, copii orfani. Mulțumim tinerilor și copiilor care ne-au încântat cu prezența și colindul lor, mii de mulțumiri celor doi oameni de suflet Adi Pașcu instructor coregraf și profesorului Moroșan Aurel precum și directorilor Școlii Generale pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând tot respectul nostru pentru Ansamblul Brătășeanca din Prahova pentru sprijinul acordat. S-au adunat 1000 kg de alimente și suma de 2330 lei, care luni au ajuns la Casa de copii din Turda. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti”, adeclarat primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.

Dacă tinerii și copiii au fost cuminți, a venit și rândul lor să fie recompensați. Peste 800 de cadouri au fost aduse de Moș Nicolae tocmai copiilor din Rodna. La inițiativa primarului Valentin Grapini, în ajun de Moș Nicolae, fiecare copil care urmează cursurile instituțiilor de învățământ din comună a primit un pachețel.
Moșul nu a uitat nici de cei mari, care nu au așteptat cadouri în ghetuțe. În ajun de Moș Nicolae, la Rodna, oamenii și-au bucurat sufletul participând la un spectacol inedit susținut de Fanfara din Rodna, Teatrul nescris ” Dor Someșan”, Ansamblul folcloric “Cetatea Rodna” și Ansamblul folcloric profesionist “Mureșul” din Târgu Mureș.

SPUNE-TI PAREREA