Un nou investitor și-a manifestat intenția de a construi un ansamblu comcercial în Bistrița, pe Calea Moldovei.

Firma din București a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru construirea unui mall. Este vorba de un ansamblu comercial – regim parter, amenajări exterioare, accese, racord utilităţi, propus a fi amplasat în municipiul Bistriţa, Calea Moldovei, nr. 40A, jud. Bistriţa-Năsăud, care ar urma să fie realizat de SC APPLE DEVELOPMENT SRL.

De-a lungul timpului, mai multe firme au anunțat că vor să construiască mall-uri în Bistrița, pe Calea Moldovei. Cel mai aproape de a se finaliza este complextul comercial al firmei Selgros Cash & Carry, care are teren pe Calea Moldovei, a obținut autorizațiile de la APM și Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal. Lucrările vor începe la începutul anului viitor.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, declara în această vară că Bistrița va avea un mall în 2017. „Sunt două firme care se bat pentru un mall sau pentru un centru comercial în Bistriţa. Una pentru cel care are amplasamentul la fosta UCTA şi altă corporaţie pentru mall-ul din sus de Kaufland (n.r – Calea Moldovei). Şi unul şi altul se străduiesc să îşi finalizeze documente, să înceapă investiţia, ştiind că unul va supravieţui. Primul, în general. Aşa cum se derulează acum lucrurile, pot spune că anul viitor, în vară, vom avea deschiderea”, a declarat Ovidiu Creţu.

Și politicienii locali au venit cu ideea construirii unor mall-uri în Bistrița. Senatorul Dorin Dobra propunea, în urmă cu câțiva ani, construirea unul mall în Piața Mihai Eminescu. Deocamdată, niciunul dintre aceste proiecte nu s-a realizat.

SPUNE-TI PAREREA