În ajun de Moș Nicolae copiii din Bistrița au parte de un cadou special: „Cutia Visului“, un spectacol care îi va duce într-o lume de basm. Evenimentul va avea loc astăzi, 5 decembrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia.

Noi, oamenii, suntem ca un termostat, putem sa aducem confort in viata celor din jur, putem sa aducem caldura prin zambetul nostru, prin actiunile noastre. Asa s-a nascut si proiectul ‘’Cutia Visului!’’ din dorința de a aduce un zâmbet aparte pe chipul copilului, pe chipul părinților și chiar a simplului adult care nu si-a uitat copilul din el. Proiectul este împărițit în două: Visul Copilăriei și Balul Copilăriei
– Visul Copilăriei: va aduce în centrul atenției un grup de 35-40 de copii din familii cu posibilități materiale reduse dar care au rezultate bune la școală. Acestia vor avea parte de un program special, dedicat lor în spațiul de joacă Hills unde cei de la Trupa de Teatru pentru Copii – Alexandru Mișiuga vor avea grijă să aducă o poveste în centrul atenției lor, apoi cei de la Casuța Ema vor antrena copiii cu un joc, Treasure Hunt, iar Cofetăria Cristina ne va asigura partea cu dulciurile copilăriei. Voluntarii acestui eveniment vor încerca să interpreteze un personaj din desene pe care copiii îl iubesc.

– Balul Copilăriei: a doua parte a proiectului ,,Cutia Visului,, este gândită a fi o inițiativă de creare a unui basm în care să ne permitem să fim toți pentru doua ore prinți si prințese, încă de la intrare. La Centrul Dacia vom lua parte la acest ,,basm,, unde momentele artistice vor fi prezentate de cei de la Trupa de Teatru Corint, Trupa de Teatru pentru Copii Alexandru Misiuga, Yasmina Butilă, Trupa de Dans al Liceului Sfanta Maria coordonata de Mihaela Istrate si Ovidiu Irini, trupa Cheers All Stars, instrumentiști si soliști de la Liceul de Muzica ,,Tudor Jarda,, Bistrița.

,,Cutia Visului!,, – este proiectul adresat Bistriței, proiect care vrea să ajungă în inimile copiilor și să-i aducă pe părinți în lumea frumoasă și jucăușa a acestora.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Comuntarium în colaborare cu Ianka Pârcălab. Parteneri: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud & Liceul de Muzica ,,Tudor Jarda,, Bistrița, Cofetaria Cristina, CASA EMA, Asociatia Impact.

Asociația Comunitarium are în atenție dezvoltarea comunității și formarea grupurilor cu care să desfășoare activități atât pentru generația tânără cât și pentru o generație în continuă creștere, în domeniul cultural cât și în rândul activităților cu caracter social si educațional.

“Ne dorim să oferim părinților o imagine diferită de cum ar putea să își petreacă copilul timpul liber, vrem să promovăm acțiuni care vin în ajutorul formării copiilor și conștienți să informăm că acești copii sunt parte din Bistrița de mâine. Pentru aceasta avem nevoie în primul rând de părinți cu care să colaborăm, să ne ajute în realizarea scopurilor care vizează dezvoltarea copilului. Formarea si sprijinirea ideilor si a potentialului copiilor sunt cuvintele cheie care fac parte din proiectul ‘’Cutia Visului!”. După demararea și realizarea proiectului dorim să ajungem în rândul copiilor și a tinerilor prin proiecte și ateliere. Vrem să creștem împreună cu ei și să învâțăm împreună!”, anunță organizatorii.

cutia-visului

SPUNE-TI PAREREA