Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, a fost prezent astăzi în Bistrița-Năsăud, în cadrul unei vizite electorale. Pașcu a susținut o conferință de presă la sediul PSD, alături de președintele filialei, Emil Radu Moldovan și de deputatul PSD, Doina Pană.

“Am venit să fiu alături de prieteni vechi. Colegii mei de aici au fost întotdeauna foarte bine organizați. Politica este un sport de echipă, nu individual. Orice mijloace de comunicare au apărut, lucrul care rămâne sfânt în campanie este discuția ochi în ochi cu cetățeanul. Vampania din ușă în ușă este probabil singura care îți oferă posibilitatea să îți spui punctul de vedere și să vezi și reacția oamenilor. Am rămas cel mai mare și cel mai bine structurat partid. Am păstrat aceste lucruri, acest mod de a face campanie în arsenalul nostru politic, contactul direct cu cetățenii. Cred că ar trebui să realizăm cu toții că este un moment în care avem nevoie de o echipă care să administreze, în sfârșit, bine țara. Noi am avut o echipă, cea a Guvernului Ponta, care știți că a crescut absorbția fondurilor europene. După aceea, a urmat această cădere, un an în care nu am absorbit nimic. Birocrația legată de aceste fonduri e națională, fiecare țară își face propria bicrocrație. La noi iar s-a complicat totul, s-au întârziat în mod intenționat aș spune anumite ghiduri pentru ca oamenii să nu poate face proiecte în timp util. N-a existat nici cea mai mică tentativă de a urgenta lucrurile, de a le simplifica, d e apermite un acces mai ușor la aceste fonduri fundamentale pentru România”, a spus Ioan Mircea Pașcu.

Deputatul PSD, Doina Pană a vorbit despre această campanie, spunând că majoritatea cetățenilor au înțeles importanța alegerilor parlamentare. “Marea majoritate a cetățenilor au reușit să înțeleagă că, deși nu se numesc alegeri guvernamentale ci parlamentare și parlamentarii nu fac drumuri sau investiții ci fac legi, parlamentarii mai fac ceva foarte important, ei votează Guvernul. De majoritatea parlamentară depinde desemnarea premierului și componența Guvernului”, a declarat Doina Pană.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a spus că singurul partid care are un program de guvernare este PSD.

“Am ales să facem această campanie clasică, door-to-door, să stăm de vorbă cu fiecare, să le spunem ce am făcut pentru ei și mai ales ce ne propunem să facem în continuare. Cel mai important lucru este programul de guvernare al PSD. Colegii noștri care au lucrat la el, printre care și Doina Pană, au făcut un program extrem de bine structurat și cred că pentru prima oară în istoria postdecembristă a României este foarte clar și pe zona de finanțare, de unde va fi finanțată fiecare măsură. Îmi pare rău că e singurul program de guvernare pe piață și oamenii nu prea au ce cântări, pentru că ceilalți au un singur program de guvernare: “Jos PSD!”. Toate partidele au programul “Jos PSD!” sau “Afară cu penalii” și ce mai e la modă acum. Mă bucură însă reacția oamenilor, pe care sincer vă spun o așteptam. Avem aproape cinci ani de când zi de zi suntem alături de ei, printre ei. Eu am spus că voi continua munca și am făcut-o, este campania la care am participat cel mai puțin deoarece obligațiile administrative au fost foarte multe, eu trebuie să fac ceea ce trebuie pentru oameni. Sunt încrezător pentru 11 decembrie, sper ca oamenii să aibă înțelepciunea să voteze pentru un Guvern cu oameni cărora să le pese de România și de români, care să răspundă în fața românilor nu în fața unui serviciu de protocol de la Bruxelles sau Cotroceniului cel mult”, a spus Radu Moldovan.

 

(PE)

SPUNE-TI PAREREA