Valoarea nominală maximă a tichetelor de masă pentru salariați s-a majorat semnificativ începând de astăzi, potrivit unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial. Totuși,  angajatorii nu sunt obligați să acorde tichete cu noua valoare maximă, ci doar să se încadreze în suma legiferată.

Modificarea legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă a fost publicată în Monitorul  și se aplică începând de astăzi, astfel valoarea nominală maximă a unui tichet de masă a fost stabilită la suma de 15 lei. Astfel firmele pot să acorde tichete cu o valoare nominală care nu depășește 15 lei.

„Tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocației individuale de hrană reglementate de prezenta lege și sunt suportate integral pe costuri de angajator”, scrie în Legea nr. 142/1998.

Tichetele de masă tipărite sunt distribuite lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, iar valoarea tichetelor de masă pe suport electronic este transferată, de asemenea, lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare.

Tichetele de masă  pot fi utilizate ”în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană”, este stipulat în actul normativ.

Salariații primesc aceste bonuri de masă pentru zilele lucrătoare în care au fost prezenți la serviciu și le potfolosi exclusiv pentru plata mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

SPUNE-TI PAREREA