În timpul guvernării PSD, SĂRĂCIA în România A CRESCUT de la un an la altul!

Cifrele arată că PSD cultivă sărăcia acolo unde administrează comunitățile, în timp ce PNL cultivă bunăstarea și dezvoltarea.

PNL nu aruncă doar vorbe fără fundament, iar acest lucru este demonstrat de date oficiale ale Institutului naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 2012-2015, rata sărăciei a crescut de la 22,9%, la 25,4%. Aceasta înseamnă că, în timpul guvernărilor PSD, a sporit numărul românilor săraci cu aproape 450.000!

Dacă, în anii 2012-2013, numărul persoanelor sărace era în jur de4,6 milioane, la apogeul guvernării Ponta, în anul 2015 adică, aveam5,05 milioanede români care trăiau în sărăcie!

Copii și adolescenții au suferit cel mai mult.

Potrivit INS, cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat în rândul copiilor şi tinerilor în vârstă de până la 18 ani,aproape două cincimi dintre aceştia s-au aflat sub pragul de sărăcie, mult peste nivelurile corespunzătoare adulţilor,(creṣterea în 2015 faṭă de 2012 a fost de 4,8 puncte procentuale).

Unul din trei tineri (18-24 de ani) a devenit sărac lipit.Potrivit INS, starea de sărăcie în această perioadă s-a accentuat puternic şi la tinerii cu vârste între 18-24 ani(diferenṭafaṭă de începutul perioadei a fost de 5,6 puncte procentuale), în 2015 ajungând să afecteze mai mult de o treime dintre ei.

Și mai mulți pensionari săraci:Rata sărăciei în rândul vârstnicilor a crescut în perioada 2012-2015,cu 4,9 puncte procentuale.

În toate regiunile țării administrate de PSD s-au înregistrat creșteri ale ratei sărăciei în perioada 2012-2015! Cele mai mari creșteri s-au întâlnit în regiunea Sud-Muntenia (cu 8,5 puncte procentuale), din care face parte și județul Teleorman, de unde provine șeful PSD Liviu Dragnea.

Modelul de succes al PSD este Teleormanul, primul aflat în topul sărăciei și al ponderii ajutoarelor sociale în populație (10%)! Este urmat de majoritatea județelor tradițional conduse de PSD de-a lungul anilor: Vrancea, Vaslui, Galați, Buzău, Dolj, Mehedinți, Bacău, Dâmbovița (sursa: Raport al Inspecției Sociale)

Avem de-a face cu EVIDENȚE, cu date certe, relevate de Institutul Național de Statistică, ce nu pot fi puse la îndoială. Nu sunt minciunile fluturate de PSD la televizor, ci sunt cifre oficiale.

Toate aceste cifre arată, cât se poate de limpede, că politicile guvernărilor PSD au condus la sărăcirea populației, nicidecum la bunăstarea oamenilor, cum au pretins în acești ani Ponta și Dragnea.

Rezultatele PSD la guvernare sunt catastrofale, iar cei mai loviți de politicile PSD au fost tinerii. Dar nu numai. Sărăcia a sporit și în rândul celor vârstnici.

Accentuarea sărăciei în rândul tinerilor este rodul politicilor falimentare a PSD care a desființat școlile profesionale, lăsând tinerii fără calificare și fără perspectiva unui loc de muncă.

Raportul inegalității veniturilor a crescut de la an la an în guvernarea PSD. Aceasta înseamnă că pătura de mijloc devine din ce în ce mai subțire, în timp ce numărul săracilor crește semnificativ.

Numai în anii 2014-2015 raportul inegalității veniturilor s-a majorat cu peste 1%!

Cifrele ne arată că rețeta de guvernare a PSD se construiește pe principiul multiplicării sărăciei, nicidecum pe cel al cultivării bunăstării.

PSD vrea o Românie captivă rețelei de partid, blocată și aservită statului, NU o Românie liberă, cu cetățeni care să-și facă un rost prin propria muncă.

Cum poți să ai încredere în promisiunile fluturate de PSD în campanie, când rezultatele guvernării lor – despre care spun că a fost bună – sunt creșterea ratei de sărăcie, mai puține locuri de muncă și mai puțini bani în buzunarele oamenilor?!

PSD nu poate șterge cu burete eșecul guvernării, mai ales după ce au mințit sistematic românii că o duc din ce în ce mai bine cu Ponta și Dragnea la putere, iar acum se dovedește contrariul!

Departamentul Comunicare al PNL BN

(PE)

SPUNE-TI PAREREA