În 2008, a obţinut cele mai multe voturi în colegiul său, însă legea a trimis candidatul de pe locul doi în Parlament. Acum este mai hotărât ca oricând să reuşească, pentru a-i reprezenta pe cei din rândul cărora s-a ridicat, în Camera Deputaţilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, candidează pentru un mandat de deputat pe lista Partidului Social Democrat.

Rep.: – Ce v-a determinat să vă asumaţi o nouă candidatură pentru Camera Deputaţilor?

Alexandru Pugna: – Mi-am asumat candidatura, la propunerea colegilor mei, pentru un mandat în Camera Deputaţilor. A fost și pentru mine o provocare, întrucât acum patru ani când, deşi am câştigat colegiul electoral, nu am putut să-i reprezint în Parlament pe oamenii minunaţi ai Văii Someşului care mi-au acordat încrederea lor. Aşa a fost legea atunci. Acum lucrurile stau altfel şi nădăjduiesc că oamenii au înţeles cine se ţine de promisiunile făcute şi cine nu.

Rep.: -Sunteți vicepreşedinte al Consiliului Judeţean de aproape cinci ani.  Ce ați făcut în această postură? Ce vă recomandă?

Alexandru Pugna: – Am făcut tot ce a depins de mine ca atribuţiile primite de la preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud să le duc la buna îndeplinire. Astfel, am primit în coordonare instituţiile de cultură, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, instituţiile de protecţia copilului şi asistenţă socială şi Direcţia Economică. Sunt mândru că împreună cu echipa coordonată de preşedintele Emil Radu Moldovan am reuşit să realizăm investiţii foarte importante pentru fiecare instituţie de care am răspuns.

Biblioteca Judeţeană s-a mutat în casă nouă şi am reuşit construirea „de la iarba verde”  a unei noi clădiri, dotată cu toate cele necesare pentru un depozit modern de carte, o sală de lectură la ultimele standarde, audiotecă şi videotecă ultramoderne.

Un alt exemplu este Centrul Judeţean pentru Cultură care a intrat în posesia unui spaţiu cultural nou – Centrul Cultural Dacia – cu o sală de spectacole de peste 300 locuri ce-i poartă numele artistei Valeria Peter Predescu şi o sală de cinema 3D de care Bistriţa şi judeţul aveau mare nevoie.

Complexul Muzeal Judeţean se află într-un proiect finanţat cu fonduri norvegiene, prin care va fi reconfigurat spaţiul de incintă şi anumite săli, un proiect gândit de echipa noastră de la Consiliul Judeţean şi de cea de la muzeu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a transformat total, în urma edificării Blocului Operator Centralizat, cu cele opt săli de operaţii dotate cu cea mai modernă aparatură. Secţia de Obstretică şi Neonatologie este la standarde europene. La fel, Ambulatoriul integrat a fost renovat şi modernizat prin implementarea unui proiect european, fiind dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă la această oră în Europa.

Copiii de la „Casa de Copii” din Teaca au fost mutaţi în case de tip familial, în condiţii de locuit foarte bune, în urma parteneriatului cu cei de la Fundaţia HC România. În urma multor insistenţe, făcute încă de anul trecut, un astfel de proiect este în desfăşurare şi la Năsăud.

Sunt lucruri care se văd, de care oamenii se bucură, se folosesc!

Rep.: – Ce ați făcut, se vede. Ce vreți să faceți în Parlament?

Alexandru Pugna: – PSD are singurul program de guvernare concret! Și trebuie pus în aplicare, pentru că e dedicat oamenilor. Tututor!  Pentru că eu m-am ridicat dintre oamenii de la țară, pe ei vreau să-i reprezint. Oamenii din mediul rural merită să trăiască decent și să fie apreciați. Să primească subvenții la timp, nu cu 8 luni întârziere ca acum, să beneficieze de scutiri de impozite pe terenuri și pe utilaje, să primească bani de la stat pentru a-și începe sau dezvolta o afacere în agricultură sau zootehnie. Sunt multe!

Rep.: – Sunteţi un susţinător şi un exponent al folclorului autentic. Ce proiecte aveţi pentru acest domeniu?

Alexandru Pugna: – Voi sprijini meşteşugarii, din ce în ce mai puţini din păcate, dar care mai păstrează, duc mai departe nişte meserii în pericol să se piardă. Ei și ceea ce fac pot fi adevărate atracţii turistice. În mod cert, voi propune o lege de protejare şi salvare a patrimoniului cultural imaterial. Nu există o asemenea lege în România, aşa cum există în alte ţări. În lipsa unui act normativ de protejare a patrimoniului cultural imaterial, riscăm să ajungem ca şi celelalte ţări europene, care nu mai au posibilitatea să şi-l pună în valoare, nici măcar din reconstituiri. Sunt pregătit să susţin problemele oamenilor acestor locuri în Parlamentul României cel puţin cu aceeaşi hotărâre şi responsabilitate cu care am făcut-o în Consiliul Judeţean. Acest ţinut, al Bistriței și Năsăudului, l-am purtat întotdeauna în suflet şi-n fapte. Și îl duc peste tot cu mine. Doamne ajută!

(PE)

1 COMENTARIU

  1. Dumneata esti ” baiat ” fain , nealcos , cumsecade si de treaba… dar stau asa si ma gandesc… , cuma anume ne vei reprezenta , facand cate o rugaciune, tinandu-le alora din Parlament cate o ” slujba ” ori cantandu-le cate o priceasna ? ( … ca ma indoiesc sa te pricepi la de-ale economiei , industriei, mediului de afaceri, problem juridice , asistenta sociala , aparare … etc. etc. ) .
    Mai bine si mai frumos ne poti dumneata reprezenta, luandu-ti in primire o parohie, pe care s-o pastoresti, dupa frumoasa pregatire religioasa pe care o ai … Ce zici ?

SPUNE-TI PAREREA