La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Protopopiatul Ortodox Bistriţa a adunat o sumă de bani pentru reabilitarea blocului de pe strada Arţarilor, afectat de o explozie puternică în data de 20 octombrie.

Reprezentanţii Protopopiatului au anunţat suma care s-a strâns în acest scop.
09302015085720vidican_protopop
„În urma exploziei din data de 20 octombrie 2016, str. Arţarilor din municipiul Bistriţa, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, de-a fi solidari cu cei ce au nevoie de sprijinul nostru, preoţii Protopopiatului Ortodox Bistriţa, la rândul lor, au făcut apel bunilor credincioşi pentru o colectă benevolă, adunându-se suma de 40.652 lei, care v-a acoperi parţial lucrările de reabilitare a locuinţelor celor 21 de familii.Mulţumim din suflet tuturor, preoţi şi credincioşi!“, a transmis protopopul Pr. Alexandru Vidican.
Explozia de pe strada Arţarilor din Bistriţa s-a produs în noaptea de 20 octombrie 2016, în apartamentul unui tânăr de 24 de ani care a lăsat o butelie de gaz deschisă. Acesta a fost transportat la spital cu arsuri grave şi a decedat, la scurt timp, la Spitalul de Arşi din capitală.
Alte nouă persoane au fost transportate la spital cu diverse leziuni şi afecţiuni cauzate de explozie. În urma unei in specţii tehnice, s-a decis că pentru 56 de persoane cu domiciliul în scara B (20 apartamente) şi trei persoane locatare ale apartamentului 13 din scara A accesul este interzis sau restricţionat. Locatarii au fost mutaţi, temporar, în blocuri ANL până la efecturarea reparţiilor.
Blocul a fost afectat sever, misiunea da curăţa apartamentele de moloz fiind una destul de periculosă. Cei care activează în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au lucrat la eliberarea apartamentelor ancoraţi în corzi de alpinism, cu planşeele gata să se prăbuşească sub ei.
Imaginile postate pe pagina de facebook SVSU arată dezastrul care s-a produs în urma ecploziei. “Misiunea noastra a fost aceea de a salva bunurile ramase  la locul deflagratiei, precum si aceea de a elibera apartamentele afectate de efectele exploziei!”, au scris voluntarii pe facebook, arătând şi riscurile acestei misiuni.
Foto: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa  

SPUNE-TI PAREREA