După ce Guvernul a hotărât că 2 decembrie va fi zi liberă pentru bugetari, pentru a nu lăsa o zi lucrătoare între 30 noiembrie,1 decembrie şi sfârşitul de săptămână, ajungându-se astfel la o mini-vacanţă de 5 zile pentru bugetari, apar nemulţumiri în mediul privat.

Salariaţii din privat se supun însă altor reguli, făcute în limitele legii de către patronaj, În aceste condiţii angajatorii din mediul privat pot să ia o decizie cu privire la ziua de 2 decembrie. Angajatorii care însă nu respectă legislaţia cu privire la zilele libere legale riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Salariaţii din mediul privat s-ar putea bucura şi ei de o minivacanţă de 5 zile, însă doar dacă fiecare angajator ia o decizie în acest sens. 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile de sărbătoare naţională, reglementare pe care şi privaţii trebuie să o respecte, conform legislaţiei, însă în ce priveşte ziua de 2 decembrie, care cade vineri, aceştia nu sunt obligaţi prin lege să acorde zi liberă angajaţilor, dar o pot face printr-o decizie internă.

Legea nu impune cerinţe cu privire la o asemenea decizie, dar angajatorul trebuie să reglementeze toate aspectele şi consecinţele ce decurg dintr-o astfel de măsură, spre exemplu dacă şi în ce condiţii se va recupera această zi liberă.Dacă Guvernul a decis că bugetarii vor lucra în plus pe 17 decembrie sau prelungind programul în mai multe zile, în mediul privat acest aspect rămâne la latitudinea angajatorului, care poate renunţa la recuperarea acesteia, deşi este dreptul său să vrea recâştigarea timpului liber acordat.

Legislaţia privind zilele libere legale nu se aplică în întreprinderile în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dar acestror salariaţi li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, în caz contrar, angajatorii riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 20.000 lei. Codul muncii mai specifică şi faptul că, prin contractul colectiv de muncă aplicabil se pot stabili şi alte zile libere.

În altă ordine de idei, lăsând la o parte 30 noiembrie şi 1 decembrie, ultimele libere legale pe anul acesta vor fi 25 şi 26 decembrie, de Crăciun.

SPUNE-TI PAREREA