Reprezentanţii Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsud au anunţat astăzi o premieră medicală, o operaţie realizată de specialişti în noul bloc operator.
„PREMIERĂ medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Astăzi, o echipă mixtă de specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au efectuat în premieră pentru spitalul nostru, o operaţie de cistectomie radicala cu linfadenectomie extisa si derivatie urinara tip Bricker, asupra unui pacient diagnosticat cu tumoră a vezicii urinare“, a anunţat Gabriel Lazany, directorul administrativ al spitalului.
Operaţia a fost realizată în noul bloc operator, o investiţie de aproximativ 6,5 milioane de euro.  Blocul operator centralizat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost finalizat de curând, iar la recepţia lucrărilor au participat zeci de cadre medicale, autorităţile locale, judeţene, dar şi de la nivel central.
Citeşte şi:
Noul bloc operator centralizat al Spitalului Judeţean Bistriţa este construit după cele mai moderne standarde şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi dispune de sisteme moderne de protecţie împotriva infecţiilor.
Fondurile necesare executării lucrărilor la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost asigurate în proporţie de 75% de către Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA