Dragnea şi PSD promit iarăşi că vor împânzi România cu autostrăzi, deşi sunt pe domeniul unde guvernarea PSD-Ponta-Dragnea a înregistrat eşecuri fără egal.

Ponta însuşi a promis solemn că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă nu va finaliza autostrada Comarnic-Braşov.
L-a secondat Şova, ministrul aşa-zisului Minister al Marilor Proiecte, care a promis şi el bombastic: „Mă mut cu cortul pe autostradă, pe Comarnic, şi tot o termin!”.
Nici măcar nu au început această autostradă. Iar Ponta este astăzi în fruntea listei de candidaţi PSD de la Gorj. Doar acest episod e mai mult decât suficient pentru a nu-i crede o iotă pe pesedişti când promit iar că fac autostrăzi.
Pesediştii au desenat autostrăzi cu carioca pe hârtie. Au schimbat şi răs-schimbat traseul autostrăzilor. Au imaginat chiar şi o extravagantă autostradă de la locul de baştină al lui Dragnea, Alexandria, la Bucureşti, în timp ce se opuneau cu vehemenţă construirii autostrăzii Piteşti-Sibiu, de o importanţă capitală pentru economia naţională.
S-au făcut de râs, în repetate rânduri în faţa Comisiei Europene cu Masterplanul pe Transporturi, pe care au trebuit să-l refacă de câteva ori, ca nişte elevi corigenţi.
Au reuşit, în anul de final al guvernării Ponta, să aibă mai puţini kilometri de autostrăzi în funcţiune decât în anul precedent. Asta deşi, când au introdus noua taxa pe carburanţi (supra-acciza de 7 eurocenţi pe litru) au promis, sus şi tare, că banii obţinuţi vor fi folosiţi la construcţia de autostrăzi. Încă o promisiune mincinoasă care i-a costat scump pe români.
Şi, în orice caz, au reuşit o contraperformanţă unică în Europa – să nu înceapă nici măcar un metru de autostradă pe baza proiectelor proprii.
Dacian Cioloş, despre ce-a lăsat Ponta în urma lui la capitolul mari investiţii: „În noiembrie anul trecut, marile proiecte de investiţii erau blocate, inclusiv pe infrastructura mare de transport”.
Guvernul Ponta/PSD a fost Guvernul minus la capitolul autostrăzi şi asta spune totul despre noile lor promisiuni din toamna electorală 2016: nu fac nici cât o ceapă degerată!
Minciuna „PSD construieşte spitale”
Dragnea promite azi că PSD va aloca infrastructurii din Sănătate nu mai puţin de 5 miliarde de euro, că vor construi 8 spitale regionale. Banii ar proveni din aşa-zisul Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ( imaginat de PSD), din fonduri europene şi de la bugetul de stat.
Întrebat însă de ziarişti, într-o conferinţă de presă, la partid, câte spitale a construit PSD în timpul guvernării, Dragnea a răspuns cu un acces surprinzător de sinceritate: „De la zero ? Niciunul ! Niciunul!”
Deşi nu au fost capabili să construiască nici măcar un singur spital cât au guvernat, Dragnea şi pesediştii fac acum promisiuni uriaşe – promit construirea unui complex spitalicesc cu peste 2.500 de paturi, deşi România are nevoie, pur şi simplu de spitale regionale, moderne, pe baza unor proiecte realiste. Acest stil de a plusa megalomanic, tipic pesedist, este indiciul că nu vor face mai nimic dacă vor guverna iar România.
Dragnea şi PSD promit acum că vor aloca minim 16 paturi/ spital judeţean pentru cazurile de arsuri foarte grave. În timpul guvernării lor, pesediştii nu au făcut nici măcar un pat de spital pentru cei cu arsuri grave.
Dar toate promisiunile PSD legate de Sănătate devin vorbe-n vânt în faţa unui scandal imens înregistrat în timpul guvernării Ponta, sub ministeriatul de la Sănătate al pesedistului Bănicioiu. După tragedia de la clubul „Colectiv”, s-a descoperit că Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca, inaugurată cu mult tapaj de Bănicioiu, era nefuncţională. O situaţie revoltătoare. Recent, scandalul s-a amplificat după ce actualul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dezvăluit că barocamera de la Secţia de arsuri grave a Spitalului Floreasca poate fi folosită la tratamente anti-îmbătrânire, cel mult pentru arsuri uşoare, nu pentru tratarea arsurilor grave. Presa a relatat că barocamera cu pricina a fost achiziţionată în timpul ministeriatului Bănicioiu de la Sănătate. PSD l-a premiat pe Bănicioiu cu un loc eligibil pe listele PSD de candidaţi parlamentari de la Iaşi.
Departamentul de Comunicare al PNL
 
(P.E.)

SPUNE-TI PAREREA