Legea salarizării în sistemul bugetar a fost un deziderat al angajaţilor din acest sector încă din 2015. Senatorl PNL Cristian Florian vorbeşte despre necesitatea acestei legi, în contextul promisiunilor de măriri salariale, în prag de alegeri.

„Legea salarizării este o necesitate. Partidul Naţional Liberal a solicitat Guvernului ca în cel mai scurt timp posibil să vină cu un proiect al legii salarizării în dezbatere publică. În primul rând, sistemul bugetar are nevoie de un echilibru, în sensul că pentru aceleaşi funcţii, aceeaşi muncă prestată şi aceleaşi responsablilităţi, lucrătorii din sistemul public trebuie să aibă salarii identice. Cunoaştem farte bine discrepanţa între salariile din sectorul bugetar. Sunt oameni care, deşi îndeplinesc aceleaşi funcţii şi au aceleaşi atribuţii, unii câştigă dublu sau chiar triplu faţă de alţii.Legea salarizării vine cu o stabilire a echilibrului în sectorul bugetar, dar şi cu o mărire a salariilor mici”, a explicat Cristian Florian.
Senatorul a mai precizat că legea a fost amânată în nenumărate rânduri, deşi a fost promisă de guvernarea PSD încă de anul trecut.
 
„Din păcate, o lege atât de importantă a fost amânată cu lunile sau chiar cu anii. Vicepremierul Dîncu a promis-o încă din luna decembrie a anului 2015, untem deja la finele anului 2016 şi n-a reuşit încă să vină cu un proiect de lege în acest sens. 
 
Astăzi, Partidsul Social Democrat vine cu propuneri de măriri de salariu. În opinia mea, aceste măriri de salariu sunt binevenite, dar nu este corect să măreşti cu acelaşi procent şi salariile mici, şi salariile mari, mărind astfel discrepanţa între salariile din sectorul bugetar. Mai întâi de toate, trebuie avută în vedere o echilibrare a salariilor. 
 
Propuneriloe Partidului Social Democrat, acum, în prag de alegeri, sunt cu atât mai puţin credebile. Au fost la guvernare, au avut majoritate în Parlament, l-au avut premier pe Victor Ponta şi au promis această lege a salarizării încă din iunie 2015. Au amânat-o până când au plecat de la guvernare”, a mai spus senatorul.
„În opinia mea, o lege a salarizării trebuie coroborată şi cu anumite croterii de performanţă. Pentru că este normal ca cei din sectorul public, care dau dovadă de performanţă, să fie renumeneraţi în mode special, iar cei care nu au aceeaşi performanţă sau una sub nivelul aşteptărilor să fie aduşi să îndeplinească cerinţele funcţiei pe care le deţin. Cu alte cuvinte, o lege a salarizării va trebui să producă efecte şi în cea ce priveşte performanţa şi să se reflecte asupra întregii scoietăţi”, a adăugat el.

SPUNE-TI PAREREA