După 26 de ani de democrație încă mai tresărim la auzul anumitor cuvinte. Cuvinte care sunt folosite din belșug, cu un apetit ieșit din comun, la adresa celui mai mare partid din România. Cum e PSD? Comunist? Da, dacă asta înseamnă păcătul de a te gândi la cei mulți! Partidul baronilor? Da, dacă această etichetă ți-e pusă pentru că oamenii tăi din teritoriu s-au luptat să facă ceva pentru comunitatea lor! Ciuma roșie? Da, dacă ”molima” lucrurilor bune pe care le-ai făcut pentru oameni se întinde în toată țara!
1. PSD a luat măsuri care ne permit să punem pe masă mâncare mai multă și mai bună pentru copiii noștri. Pentru că a redus TVA la alimente, de la 24 la 9%!
2. Mergem cu bani mai mulți bani acasă, pentru că PSD a crescut salariul minim pe economie, de la 740 la 1250 lei.
3. Avem un salariu mai bun, pentru că PSD a reparat o mare nedreptate și ne-a dat înapoi cei 25% tăiați de unii care ne îndemnau să strângem cureau în timp ce ei se îmbogățeau în neștire.
4. Avem o pensie mai bună, pentru că PSD a crescut punctul de pensie la 840 de lei și așa simțim că munca noastră de o viață e prețuită.
5. Sunt peste un milion de beneficiari ai creșterii subvențiilor din agricultură decisă de PSD, care au ajuns de la 100 de euro, în 2011, la 160 de euro în 2014.
6. TVA general a scăzut de la 24 % la 20% și impozitul pe dividende a fost redus la 5%, datorită măsurilor de relaxare fiscală luate de guvernarea PSD.
7. Din 2012 până acum, datorită echipe unite a PSD în județul Bistrița-Năsăud s-au derulat investiții de peste 730 de milioane de euro.
8. În timpul guvernării PSD, s-au asfaltat 200 km de drumuri județene + 300 km de drumuri comunale în ultimii patru ani și peste 10000 de familii au fost racordate la rețeaua de apă și canalizare din 2012 până acum.
9. Datorită investițiilor derulate de Guvernul PSD avem cel mai modern și bine dotat Spital Județean din România și o Policlinică adusă la nivel european.
10. În ultimii patru ani s-au modernizat sau au fost construite școli, grădinițe, after school-uri, campusuri, licee și colegii în valoare de 33 milioane de euro.
11. Din 2012 până acum au fost atrase aproape 12 milioane de euro pentru construcția de locuințe destinate tinerilor.
12. S-au făcut terenuri de sport, 21 de cămine culturale, 20 de parcuri, Centrul Cultural Dacia și s-au modernizat cele mai importante instituții de cultură din județ în doar patru ani.
13. Ghinion! PSD a stopat marele jaf național: a oprit mafia retrocedărilor ilegale, a pus punct ”carierei” băieților deștepți din energie, a câștigat primele bătălii din războiul cu prăduitorii pădurilor și magnații multinaționali ai lemnului românesc!

www.indraznestesacrezi.ro

 

(PE)

SPUNE-TI PAREREA