Guvernul a diminuat, dintr-o tăietură de pix, bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri cu 35,4 milioane lei. Banii reprezintă economii identificate de ordonatorul principal de credite, în principal la proiectele cu finanţare din fonduri europene nerambursabile şi programele de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Cabinetul condus de Dacian Cioloş, scos de PNL la înaintare ca fiind premierul său dacă va câştiga alegerile, a ”umblat” la fondurile alocate susţinerii start-up-urilor, la cele destinate proiectelor europene şi programelor de stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Pe româneşte, Guvernul tehnocrat a ras toţi banii dedicaţi dezvoltării mediului de afaceri din România şi a tăiat aripile tinerilor care au îndrăznit să-şi deschidă o afacere în ţara lor!

În aceste condiţii, liberalii au dat, zilele trecute, un ultimatum PSD, să spună ”urgent” dacă vrea tratament egal între firmele româneşti şi cele multinaţionale, invocând mesajul de susţinere pe care patronatele din zona întreprinderilor mici şi mijlocii îl transmit proiectului PNL privind impozitarea profiturilor acolo unde sunt generate.
Considerând, probabil, că nimeni nu se va sesiza în această privinţă şi va lua ca atare informaţiile dintr-un comunicat de presă distribuit în toată ţara, reprezentanţii PNL au minţit cu neruşinare că întreprinzătorii români le sunt aliaţi şi le susţin unul dintre proiectele de lege făcute de ei pe genunchi, în pauza dintre două atacuri la adresa PSD.
MINCIUNĂ sfruntată şi NESIMŢIRE maximă marca PNL! Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, al cărui ”sprijin” îl invocaţi, nu numai că neagă tot ceea ce au invocat liberalii în comunicatul transmis presei din România, dar face şi precizări clare de ce nu susţine legea cu care se laudă PNL. În plus, CNIPMMR solicită tranşant PNL să nu folosească electoral numele organizaţiei.
Doina Pană,
Deputat PSD de Bistriţa-Năsăud
(P.E:)

2 COMENTARII

  1. D-na Pana era ? cred ; o profesoara buna daca a ajuns si DIRECTOARE;
    sau poate , doar era membra la partidul care trebuia. PACAT – PCR , FSN, PDSR , PSD, PNL, PDL, USL, PD+PNL si ce mai e ? ACEIASI MIZERIE.

SPUNE-TI PAREREA