PSD şi-a pus pe frunte, încă de la înfiinţare, de pe vremea lui Iliescu, o etichetă mincinoasă şi defilează cu ea până azi: aceea de partid care îi protejează pe săraci şi este partidul celor mulţi.

În realitate, pe oriunde au condus şi guvernat, pesediştii au sporit sărăcia şi au adâncit inegalităţile.

Pesediştii „ajută” săracii, sărăcindu-i şi mai tare. Exemplul cel mai frapant este dezastrul social şi economic din Teleorman, judeţul aflat sub regim Dragnea în ultimii 14 ani. Modelul „Dragnea/Teleorman” este caracteristic tuturor administraţiilor PSD.

PSD menţine ţăranii, fermierii în sărăcie şi pe şomeri dependenţi de ajutoarele sociale, așa cum a făcut-o în toate guvernările trecute. Vrea oameni dependenţi la nesfârșit de măsurile lor electorale.

Singurii care au prosperat sub guvernările lor centrale şi locale, au fost baronii PSD şi clientela lor. Şi asta s-a întâmplat chiar din debutul regimului lui Iliescu, cel „curat şi cinstit”.

Minciuna „PSD creează locuri de muncă”

În realitate, PSD este inamicul numărul 1 al locurilor de muncă şi cel mai mare generator de şomaj.

Au refuzat să modernizeze economia pe vremea lui Iliescu şi românii au plătit scump prin recesiune, şomaj şi sărăcie.

Au tăiat masiv investiţiile publice în guvernarea Ponta/Dragnea şi astfel locurile de muncă promise au rămas, în cea mai mare parte, pe hârtie.

Au desfiinţat şcolile profesionale pentru a sprijini clientela pesedistă din sistemul universitar. Măsura a fost luată de ministrul PSD Ecaterina Andronescu. Măsura PSD a dus la o criză majoră de oameni calificaţi şi a îngroşat numărul tinerilor şomeri.

Minciuna „PSD vă dă, nu vă ia”

În realitate, românii au plătit întotdeauna scump dărnicia electorală a PSD. PSD n-a dat niciodată din propria traistă, ci a făcut-o din banii românilor, sacrificând dezvoltarea şi viitorul ţării.

Iar PSD a avut mereu grijă, la guvernare, să ia înapoi cu patru mâini ce a dat cu o mână în prag de campanie.

Dacă PSD „dă şi nu ia”, cum se face că judeţele unde PSD a domnit ani la rândul, în frunte cu Teleormanul, arată ca şi cum „li s-a luat” cu furie, nicidecum ca şi cum „li s-ar fi dat” cu mărinimie pesedistă?

Minciuna lui „Vă dăm” arată mentalitatea primitivă a unui partid aflat departe de standardele occidentale ale secolului 21, inclusiv de standardele propriei familii politice, socialiştii europeni. Un partid modern, care-şi respectă cetăţenii, nu „dă”, ci aplică politici publice care oferă oricui şansa să câştige pe baza muncii, performanţelor şi talentelor proprii.

Minciuna „PSD taie taxele”

O fac doar ca să câştige alegerile, fără calcule şi o fundamentare serioase. După alegeri, dacă vin la guvernare, vor pune alte taxe ca să adune bani pentru clientele şi viitoarele pomeni electorale.

Ponta a fost campionul introducerii de noi taxe cât a fost premier. A dovedit o fantezie debordantă şi nocivă în introducerea de biruri care vor rămâne în folclor (taxa pe stâlp, taxa pe bacşiş, supra-acciza pe carburanţi). În preajma prezidenţialelor din 2014, Ponta a descoperit brusc că e adeptul relaxării fiscale, pe care a promovat-o heirupist şi fără fundamentare (modificarea Codului Fiscal). PNL a intervenit atunci şi a adus lucrurile la normalitate, prin negocieri cu celelalte formaţiuni parlamentare.

Culmea ironiei, PSD promite acum, înaintea alegerilor, că va reduce sau elimina taxe pe care tot el le-a pus. De exemplu, în programul economic de campanie, PSD promite că va reveni la calcularea accizei în funcţie de cursul real al euro. Ponta a fost cel care, în goană după banii românilor, a modificat modul de calcul al accizei în defavoarea consumatorilor, în funcţie de un curs al euro mai mare decât cel real.

Jocul PSD cu taxele îi arată cât de neserioşi şi lipsiţi de scrupule sunt. Un partid cu lideri oneşti prezintă transparent baza de calcul a relaxării fiscale, ştiind că evoluează în graniţa angajamentelor României în faţa partenerilor UE. Între aceste limitări justificate, un partid face dovada politicilor profesioniste şi a soluţiilor realiste. Or, PSD joacă necinstit atât în faţa românilor, cât şi în faţa partenerilor occidentali. A prezentat calcule şmecherite, PNL dovedind că deficitul măsurilor PSD este, de fapt, 2,8% din PIB. Mult peste prevederile Tratatului de guvernanţă fiscală (1%) pe care Ponta şi PSD l-au votat în Parlament.

PSD a considerat întotdeauna clasa de mijloc un pericol politic, pentru că nu are nevoie de oameni liberi, cu iniţiativă, care trăiesc pe picioarele lor şi nu depind de pomenile şi promisiunile PSD. Aceasta se vede cel mai clar la sate, acolo unde PSD a boicotat cât a putut formarea şi întărirea clasei mijlocii rurale. La sate, PSD domină autoritar acolo unde există o prăpastie între populaţia săracă, îmbătrânită şi pătura subţire de latifundiari. De aceea, PSD nu are niciun interes politic real să pună în practică măsuri de durată privind relaxarea fiscală şi sprijinirea întreprinzătorilor mici. Are doar interesul electoral să lanseze perdele de fum.

 

Departamentul de Comunicare al PNL

(PE)

SPUNE-TI PAREREA