Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, efectuează astăzi o vizită electorală în judeţul Bistriţa-Năsăud. Preşedintele Senatului a venit însoţit de fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

Liderii liberal democraţilor au susţinut o conferinţă de presă, alături de candidaţii ALDE Bistriţa-Năsăud la Camera Deputaţilor şi la Senat, Ioan Ţintean, respectiv Ioan Simionca, în care au prezentat o parte din programul de guvernare.
“În aceste zile, am hotărât cu colegul meu, domnul copreşedinte Daniel Constantin, să reluăm turneul prin ţară. Am ales după un criteriu foarte clar, mergem în judeţele în care am obţinut rezultatele cele mai bune, pentru ca să consolidăm organizaţia locală, să o ajutăm să-şi atingă obiectivele în alegerile viitoare. Mă bucură că avem aici o organizaţie ambiţioasă, care este capabilă să se mobilizeze, putem să contăm pe sprijinul aleşilor locali. În această a doua parte a campaniei am hotărât să punem accent mai mare pe subiectele de natură economică, pentru că acestea sunt cele care-i preocupă foarte mult pe cetăţeni”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Bistriţa.
“Nu am vrut să intrăm într-o competiţie populistă, în care să anunţăm majorări de salarii mai mari decât anunţă alţii. Regret acest joc în care a intrat PNL, care, după ce, în urmă cu ceva vreme anunţa că va majora cu 100 % salariile medicilor, acum văd că anunţă dublarea lor la şase luni. Cred că nimeni nu-şi poate imagina că într-o economie, oricât de performantă, un astfel de lucru este posibil. Sigur că şi noi avem în vedere ca să existe un transfer între creşterea economică şi bunăstarea cetăţeanului, dar acest lucru trebuie pus într-o bază sănătoasă, corectă, logică şi anume întâi asigurăm condiţiile de creştere economică, printr-un program de investiţii. Pot să aduc aminte că am lansat Pactul Naţional pentru Investiţii. Un program de investiţii în valoare de 48 de miliarde de euro în următorii 4 ani, alocaţi pe mai multe domenii. Subliniez că acest program este axat pe fonduri publice şi pe fonduri europene”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.
Liderul ALDE spune că întrevede o creştere a salariului mediu de la 2000 de lei la 3000 de lei iar pensiile la 1500 de lei până în 2020.
Cei doi copreşedinţi ALDE vor mai efectua o vizită la Prundu Bârgăului, la fabrica Raal din comună, la Livezile şi o întâlnire cu staff-ul judeţean de campanie.

SPUNE-TI PAREREA