Provocare inedită! 24 de elevi bistrițeni au experimentat provocările meseriei de poliţist

0
1041

Astăzi, 21 noiembrie, Poliţia Română a organizat în colaborare cu Fundaţia Terre des Hommes, evenimentul „Ziua Ştafetei”, eveniment care marchează Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor.

Ziua Ştafetei le oferă elevilor oportunitatea de a-şi alege o meserie şi de a experimenta provocările reale ale profesiei alese, de a lua decizii şi a acţiona alături de un mentor, pentru ca la final să-şi descopere adevărata vocaţie.

De asemenea, adulţii sunt încurajaţi să predea ştafeta elevilor interesaţi… iar la Bistriţa au fost mulţi interesaţi! Mai exact 24 de copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani, elevi ai şcolilor din Năsăud, Urmeniş, Dumitra, Rebrişoara, Runcu Salvei şi Bistriţa şi-au exprimat dorinţa de a deveni poliţist.

Pentru ei şi pentru profesorii coordonatori, astăzi, începând cu ora 10.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a deschis larg porţile.

Activitatea a debutat cu o prezentare generală a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, prezentare expusă de către Adjunctu Şefului Inspectoratului, comisar şef de poliţie Bogdan Constantin.

Elevii au vizitat apoi spaţiile de muncă ale poliţiştilor, au aflat lucruri despre modul în care lucrează în dosare, audiază, fac recunoaşteri din grup, portrete robot sau amprentează. Au vizitat, de asemenea, sala de sport, locul în care se antrenează poliţiştii, au asistat la demonstraţii de forţă şi tehnici de autoapărare ale celor de la Serviciul Acţiuni Speciale.

Ulterior, au fost împărţiţi în grupe de câte trei elevi şi au mers în prima lor „acţiune”, cu poliţiştii de ordine publică şi rutieră, acţiune în care au avut misiunea de a „sancţiona” cu cartonaş galben pietonii indisciplinaţi.

La finalul activităţilor, toţi cei prezenţi au primit câte un breloc personalizat cu impresiunea lor papilară.

p2 p3 p4 p5 p6 p7 p8 p9

SPUNE-TI PAREREA