Petrecerile pentru copii au evoluat mult în ultimii ani. S-au dus demult vremurile în care îi sărbătoreai copilului ziua de naştere acasă, la masă, cu tort şi cu suc. Petrecerile din ziua de azi se desfăşoară în spaţii special amenajate, cu personal calificat, cu jocuri care stimulează creativitatea, inteligenţa şi inventivitatea copilului, astfel că, timp de aproximativ 3 ore, cât durează de obicei petrecerile, micuţii nu se plictisesc deloc şi pleacă de acolo cu zâmbetul pe buze. În Bistriţa, există multe locuri unde se desfăşoară petreceri pentru copii, oferta fiind destul de variată. Unele asigură doar spaţiul de joacă, contra cost iar altele oferă o petrecere reuşită, cu supraveghetori şi entertaineri calificaţi şi chiar cu piscină.

Unul dintre locurile unde se desfăşoară petreceri de copii în Bistriţa este Căsuţa Ema. Am stat de vorbă cu Andreea Samartinean, entertainer la evenimentele pentru copii de la Căsuţa Ema şi ne-a explicat cum se desfăşoară un astfel de eveniment.
Majoritatea petrecerilor pentru copii sunt zile de naştere. Participă, în general, copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani. Părinţii rezervă Căsuţa Ema pentru o durată de aproximativ 3 ore, de cele mai multe ori cu ceva timp înainte. “S-a deschis Căsuţa Ema din luna iulie şi deja este destul de aglomerat. De exemplu, următoarele weekenduri le avem deja ocupate, dar pentru petreceri în timpul săptămânii mai avem loc. Este bine ca părinţii să rezerve din timp”, ne explică Andreea.
Părinţii vin cu copiii la party şi, de acolo, nu mai au nicio grijă. Pot să plece relaxaţi acasă şi să se întoarcă la final sau pot, dacă sunt mai mulţi părinţi, să socializeze între ei în spaţiul special amenajat de la etajul Căsuţei Ema. Asta pentru că personalul de la Căsuţa Ema se ocupă de tot ceea ce înseamnă distracţia copiilor. Părinţii pot aduce, de acasă, de la cofetărie sau de la restaurant, prăjitura pentru copii sau pizza, după caz.
Ce le place atât de mult copiilor la aceste party-uri? De ce nu se mai mulţumesc să se joace unul cu altul, doar supravegheaţi şi să sufle în lumânări la final? Pentru că petrecerile pentru copii sunt cu adevărat interesante şi captivante. De exemplu, la Căsuţa Ema, devin piraţi şi caută comori.
“În prima jumătate de oră se joacă în spaţiul special amenajat iar apoi devin interesaţi. Le dăm o hartă care conţine indicii şi simboluri şi pe care o colorează. Pe parcursul jocului, descoperă indicii şi se apropie de comoară. Comoara, pe care o descoperă la final, e plină cu bomboane”, povesteşte Andreea.
“Dacă descoperă de fiecare dată comoara? Da, avem piraţi adevăraţi, care nu se dau bătuţi şi găsesc comoara, oricât de bine ar fi ascunsă. Deşi recunosc că, odată, am ascuns-o atât de bine, încât ne-a luat mult timp să o găsim, nici eu nu mai ştiam unde e”, spune, râzând, Andreea.
Căutarea comorilor este doar una dintre activităţile la care participă copiii. Pe lângă aceasta, există şi alte jocuri educative, unii copii vin şi ei cu idei, mulţi fiind foarte creativi. La petrecerile pentru copii nu e ca la şcoală, după un program fix sau prestabilit, copii nu sunt într-un cadru formal. De altfel, spaţiul unde sunt organizate petrecerile arată ca o lume a copiilor. Copiii pot juca „Scaunele Muzicale”, pot desena, pot participa la concurs de talente sau, la final, pot sparge celebra pinata, unde se ascund dulciuri şi confetti.
Piscina este, de asemenea, un loc foarte căutat pentru astfel de petreceri, la care participă, de obicei, copii mai mari. Şi aici, Casa Ema are personal specializat, instructori şi copiii participă la diferite jocuri cu mingea sau înoată.
 
Cât costă un astfel de party pentru copii. Preţurile pentru astfel de party-uri pornesc de la 18 lei/copil şi ajung la 35 de lei, în funcţie de pachetul pe care îl aleg părinţii. La o astfel de petrecere participă, de obicei, minim 10 copii, dar numărul acestora poate depăşi 30 uneori.

SPUNE-TI PAREREA