Măierenii au sărbătorit un an de la inaugurarea Centrului pentru Vârstnici. Primarul Vasile Borş a stârnit emoţii!

0
1001

Primarul Vasile Borş şi-a reintrat în mână şi a provocat emoţii la evenimentul de astăzi, care marchează momentul împlinirii unui an de când a fost inaugurat, în comună, Centrul Rezidential pentru Vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta”.

Evenimentul a început chiar la primele ore ale dimineţii, la 08.30, având un caracter festiv, dar, mai ales, religios. La el au luat parte preoţii parohi Dan Cismaş şi Ioan Lăpuşte, alături de Preacuviosul Benedict Valentin Vesa, secretar eparhial. Bineînţeles, nu a lipsit primarul comunei, Vasile Borş, care, după cum ne-a obişnuit, a stârnit emoţii, recitând o poezie creştină.
„Acatistul Sfinţilor Zaharia şi Elisabeta a fost urmat de Sfânta Liturghie, săvârşită, în capela centrului, de preoţii parohi Dan Cismaş şi Ioan Lăpuşte, împreună cu preoţii din localităţile învecinate, avându-l în frunte pe Preacuviosul Benedict Valentin Vesa, secretarul eparhiei, care i-a emoţionat cu cuvântul său de învaţătură pe bătrâneii din acest locaş, dar şi pe toti credincioşii care au fost prezenţi.
Emoţionante au fost şi cuvintele d-lui primar Vasile Borş, dar şi mai emoţionantă a fost poezia (“Ştergarul”) pe care domnia sa ne-a recitat-o.
De asemenea, au fost dăruite diplome de aleasă purtare pentru toţi cei care se străduiesc şi au grijă de bătrâneii din acest centru.
Au urmat alte momente frumoase în care tinerii interpreţi măiereni, Alexandra Maria Rus şi Avram Silviu Ionut, alături de Ansamblul “Cununa Someşană”, coordonat de d-l coregraf Adi Sălvan, au adus un strop de bucurie în inimile tuturor, dar mai ales în ale acelora care îşi duc viaţa aici”, se relatează pe pagina de facebook Maieru de Astăzi.

SPUNE-TI PAREREA