De 16 ani, prietenia pompierilor germani din Herzogenrath cu pompierii militari bistrițeni continuă în scopul îmbunătățirii capacității de răspuns in județul Bistrița – Năsăud!

„Cu ocazia evenimentelor dedicate zilelor municipiului Bistrița, a devenit deja o tradiție ca delegația pompierilor germani din orașul Herzogenrath, condusă de domnul Bernd Hollands, să ajungă la pompierii militari bistrițeni. Un parteneriat ce se dezvoltă permanent, de 16 ani, materializat prin schimburi de experiență și o serie de donații, utile pentru activitatea pompierilor militari bistrițeni”, a transmis ISU Bistriţa.

Astăzi, 24 august, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud a avut loc o activitate de recepție a materialelor primite, sub formă de donație, din partea pompierilor prieteni din Germania. La recepție, au participat primarul orașului din Herzogenrath, Christoph von den Driesch, primarul orașului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, reprezentanții autorităților publice județene și locale – subprefectul județului, Ciprian Ceclan și administratorul județului, Florin Moldovan, dar și comandanții structurilor județene din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

„Pompierii bistrițeni au recepționat o autospecială de stingere a incendiilor de capacitate medie, o autospecială de suport logistic și un microbuz transport personal operativ. De asemenea, partenerii germani au donat salvatorilor bistrițeni căști de protecție (48), echipamente de protecție, haină sau pantalon (200), bocanci de intervenție (25), paturi duble (25), saltele (50), blackboards (25) și un generator electric. Toate acestea vin în completarea dotării existente la nivelul unității, achiziționată în ultimii ani prin fonduri europene, prin grija IGSU sau a autorităților publice județene și sunt utile în misiunile de pregătire / exerciții tactice în teren sau în misiunile operative, pentru înlocuirea celor care există deja în dotarea noastră și se uzează tehnic sau moral.

Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului și-au adus aportul la menținerea colaborării româno – germane, dintre pompierii bistrițeni și cei din Herzogenrath, cu scopul îmbunătățirii capacității de răspuns la situațiile de urgență de pe raza județului Bistrița – Năsăud”, a mai transmis ISU Bistriţa.

SPUNE-TI PAREREA